Finalitza la rehabilitació del Castell de Palol de Revardit

El 75% de l'actuació està finançada pel Ministeri de Foment i la resta per l'ajuntament del municipi

El Ministeri de Foment informa de la finalització de les obres per rehabilitar el Castell de Palol de Revardit (Pla de l'Estany), amb càrrec a l'1% cultural, que s'han dut a terme amb l'objectiu de destinar l'edifici a encabir un centre cultural i una biblioteca.

El 75% de l'actuació, 608.437 euros, ha estat finançada pel ministeri, mentre que la resta, 202.812, ho ha assumit l'Ajuntament de Palol de Revardit. L'edifici disposa de dues plantes, la torre i un annex amb una coberta.

A la planta baixa, s'hi ha habilitat una sala d'exposicions i s'ha creat un accés a l'antiga presó. A dalt, aprofitant la sortida al jardí, hi ha dues sales per a la biblioteca i un local per a la gent gran.

Les obres de rehabilitació, segons assegura el Ministeri de Foment en un comunicat, s'han executat respectant al màxim l'edifici, que conserva intacte el seu aspecte extern. S'han renovat els forjats i la coberta, s'ha habilitat un aparcament i s'ha reconstruït la muralla exterior a més de fer un passeig al voltant del recinte.