300 persones es concentren a Girona en rebuig al crim masclista d'ahir a la tarda

Lluc Salellas, demana "una reflexió" entre els homes

Unes 300 persones han participat aquest divendres del minut de silenci convocat a la plaça del Vi, per condemnar el crim masclista de la veïna de 27 anys, a mans de la seva antiga parella.

L'acte ha comptat amb tots els regidors del govern municipal, a més de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral i la consellera de Feminismes, Tània Verge. Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, ha condemnat el crim i considera que el que està passant és "inadmissible" i cal "lluitar contra el patriarcat".

Salellas també ha demanat als homes gironins fer una "reflexió" per tal que les dones "puguin ser lliures". "Tenim molta feina per fer els homes", ha remarcat. El minut de silenci ha acabat amb un llarg aplaudiment.

La concentració ha començat a dos quarts de dotze a la plaça del Vi. Tot el ple hi ha estat present, amb els 27 regidors a més de personal de l'Ajuntament -com la tècnica d'Igualtat- que ha estat l'encarregada de llegir el manifest.

Un manifest que ha condemnat el crim de la Carla, la noia de 27 anys que va morir a mans de la seva antiga parella al número 11 del carrer Bilbao de Girona, al barri de Sant Narcís. De fet, mitja hora més tard de la convocatòria consistorial, els veïns del barri han fet una altra concentració per rebutjar el crim.

Pel micròfon de la plaça del Vi hi ha passat també la consellera de Feminismes, Tània Verge, que s'ha mostrat consternada per la notícia i ha exigit que la societat "acabi amb la xacra" que suposen els crims masclistes. Verge també ha recordat que en el que va d'any ja han mort vuit dones assassinades per violència masclista a Catalunya.

"Avui malauradament és la Carla, però també ha estat la Ruth, l'Elisabet, l'Arantxa, la Sandra, la Kirsty, la Lídia i la Francy. Això no pot ser", ha lamentat Verge, mentre recordava que cal fer ús del telèfon contra la violència masclista 900 900 120.

Una reflexió

Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha demanat als homes de la ciutat de Girona fer una "reflexió" per tal de "revisar-se". "Tenim molta feina a fer i faig una crida a tots els homes del país, jo inclòs, per canviar-nos i canviar el sistema i garantir que les dones puguin viure lliurement a Girona i a Catalunya", ha reblat.

L'acte ha acabat amb un llarg aplaudiment en record de la jove assassinada i amb moments d'emoció per part d'alguns dels assistents al minut de silenci.

Pas a disposició judicial

S'espera que el detingut pel crim, un home de 29 anys que era l'antiga parella de la jove, passi a disposició judicial aquest cap de setmana. Segons va poder saber aquest diari, l'home va anar a la casa de la víctima, va lligar-la i posteriorment la va escanyar fins a matar-la. La relació entre els dos havia durat poc temps i va ser el mateix arrestat qui va confessar el crim.

Tot plegat va passar pels volts de quarts de sis de la tarda al tercer primera d'un edifici del carrer Bilbao de Girona, al barri de Sant Narcís. Els Mossos van detenir el presumpte assassí al mateix edifici un cop va confessar que havia matat la seva antiga parella.

Sense antecedents

En una piulada a les xarxes socials, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que no hi havia denúncies prèvies per maltractaments per part de la víctima.