El jutge deixa en llibertat el voluntari de la Creu Roja detingut per abusos sexuals

Joaquim Homs continua imputat i no es podrà apropar a menys de 300 metres dels tres denunciants

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Girona ha deixat en llibertat provisional el voluntari de la Creu Roja del Pla de l'Estany, a qui els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns com a sospitós d'abusar sexualment de tres joves. Joaquim Homs ha passat a disposició judicial aquest dimecres però s'ha acollit al seu dret a no declarar.

Sí que han declarat davant del jutge els tres joves usuaris de la Creu Roja que l'han denunciat per tocaments. Després d'escoltar totes les declaracions, el jutge ha deixat Homs en llibertat, però continua imputat per abusos sexuals. Com a mesura cautelar, ha dictat una ordre d'allunyament que li impedeix apropar-se a menys de 300 metres dels joves.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el voluntari de la Creu Roja Joaquim Homs el dilluns i aquest dimecres ha passat a disposició judicial al jutjat d'instrucció 3 de Girona. El detingut és sospitós d'haver abusat sexualment de joves immigrants usuaris de la Creu Roja al Pla de l'Estany.

Homs, assistit pel seu lletrat, s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha volgut respondre a cap de les preguntes. Al llarg d'aquest dimecres sí que han donat la seva versió dels fets els tres joves que han denunciat ser víctimes del voluntari de la Creu Roja.

El jutge ha ordenat que el deixin en llibertat provisional, tot i que continua imputat per abusos sexuals. Com a mesures cautelars, Joaquim Homs té l'obligació de presentar-se cada 15 dies al jutjat i li han dictat una ordre d'allunyament que l'obliga a mantenir-se a més de 300 metres de distància de les víctimes.

Abusant de la seva confiança

Joaquim Homs, que és funcionari de presons, porta temps vinculat a la Creu Roja de Banyoles. De fet, va ser el president de l'associació de l'entitat a la comarca i també va fer-hi tasques de tresorer.

L'ONG ja ha avançat en un comunicat que, fins que s'esclareixi el cas, aparten de forma immediata Homs de l'organització. En el comunicat fet públic, l'entitat assegura que se l'ha suspès "de forma cautelar i immediata" de tots els seus "drets i deures" i que, en paral·lel, s'ha obert un expedient intern disciplinari. A més, la Creu Roja no descarta personar-se com a acusació particular si el cas acaba arribant a judici.

Segons ha avançat el diari 'El Punt', el cas el van destapar alguns educadors socials de Banyoles, que havien rebut queixes per part d'alguns nois usuaris de la Creu Roja sobre l'actitud d'Homs. Els educadors van presentar una denúncia als jutjats, que s'acompanyava d'algunes cartes dels joves on relataven els suposats abusos.

El jutjat va obrir diligències per aquests fets i va citar a declarar diversos d'aquests joves. Segons recull el diari, el detingut solia cometre els abusos i tocaments a casa seva. Allà era on demanava als joves que l'acompanyessin, després que els nois haguessin acudit a la Creu Roja de Banyoles i Homs els hi hagués cursat la seva petició (com ara, per exemple, ajudar-los a trobar feina).