La Jonquera demana a Interior solucions per acabar amb els actes violents al municipi

Míriam Lanero ha demanat una reunió urgent amb Joan Mayoral

L'alcaldessa de la Jonquera (Alt Empordà), Míriam Llanero, ha demanat una reunió "urgent" amb el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Joan Mayoral. El motiu és mostrar-li la seva preocupació pels diversos actes violents que s'han produït al municipi les darreres setmanes.

En aquest sentit, Llanero proposa que es faci el més aviat possible una reunió de treball per abordar la problemàtica. L'alcaldessa de la localitat fronterera recorda que en matèria de seguretat, les competències són de la Generalitat i exigeix que es despleguin mesures per poder "prevenir i erradicar" incidents violents com els que hi ha hagut els darrers dies.

Llanero assenyala que la Jonquera "no es pot permetre" episodis com els que s'han viscut darrerament que "atempten contra el benestar dels nostres veïns i veïnes." La batllessa reivindica el poble com un "municipi capdavanter i referent arreu del territori en matèria de convivència i respecte", i deixa clar que des de l'Ajuntament destinaran "tots els recursos i eines necessàries per a garantir la seguretat ciutadana".

L'últim incident violent es va produir el passat cap de setmana quan un home va quedar ferit greu per un cop amb una catana, enmig d'una baralla. Anteriorment, la Policia Local també va detenir dos homes que es van barallar al mig del carrer Major -al centre del municipi- a cops d'ampolla.