Presó provisional sense fiança per l'autor del tiroteig a les Llosses

L'arrestat va ferir dos mossos i un veí amb una arma de caça

La jutgessa ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut dimecres després d'atrinxerar-se armat en una masia de les Llosses (Ripollès) i ferir, amb una arma de caça, un veí i dos agents dels Mossos d'Esquadra.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Jutjat de Ripoll l'ha enviat a presó mentre se l'investiga per tres presumptes homicidis en grau de temptativa. Els dos mossos ferits van presentar divendres una querella contra l'arrestat.

A la querella, s'explica que el dimecres 14 de juny al voltant de les deu del matí l'home va disparar contra una persona a la localitat de les Llosses, al Ripollès, i que, tot seguit, es va atrinxerar a la masia anomenada les Lloberes de Dalt. El grup de negociadors dels Mossos va intentar "sense èxit" que el querellat s'entregués als mossos i donés l'arma però, en no aconseguir-ho, "es van donar ordres al GEI d'intervenir i accedir a l'habitatge".

A la denúncia presentada als jutjats es constata que els dos agents es van identificar com a policies "en reiterades ocasions" i que anaven "degudament uniformats" quan van accedir a l'habitatge.

Un cop a dins, relaten, "es van identificar com a policies en tot moment". En obrir la porta interior que donava accés a la zona principal de la primera planta, un dels agents "va escoltar una forta detonació que va impactar contra el seu escut i aquest va acabar impactant al seu genoll". Com a resultat de l'impacte, exposen, "la cama de l'agent va quedar adormida i va veure's obligat a buscar refugi".

D'altra banda, en el mateix relat s'explica que quan el segon agent ferit va accedir a la primera planta va observar com l'home "es va girar cap a ell, el va mirar empunyant l'escopeta" i, després que l'agent li digués "llença-la, llença-la", el querellat "va disparar contra la seva cama dreta". Tot seguit, "van actuar altres efectius del GEI que van poder neutralitzar l'individu".

El veí ferit també presenta una querella

D'altra banda, aquest diari ha pogut saber que el veí ferit per l'home atrinxerat a les Llosses també ha presentat una querella criminal contra ell. Es tracta d'un regidor i fill de l'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, que vivia a la masia del costat de l'home detingut i que hauria rebut l'impacte de 40 perdigons, segons van explicar els Mossos d'Esquadra.