Els dos mossos ferits per l'home atrinxerat a les Llosses presenten una querella contra ell

L'acusen de dos delictes d'homicidi en grau de temptativa, atemptat als agents i lesions, penat amb 30 anys de presó

Els dos mossos del Grup Especial d'Intervenció (GEI) que van actuar per detenir l'home atrinxerat en una masia de les Llosses (Ripollès) i que van resultat ferits han presentat una querella criminal contra l'arrestat.

L'acusen de dos delictes d'homicidi en grau de temptativa, un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat amb ús d'un instrument perillós i un delicte de lesions. Tots els delictes estan penats amb 30 anys de presó.

A la querella, s'explica que el dimecres 14 de juny al voltant de les deu del matí l'home va disparar contra una persona a la localitat de les Llosses, al Ripollès, i que, tot seguit, es va atrinxerar a la masia anomenada les Lloberes de Dalt. El grup de negociadors dels Mossos va intentar "sense èxit" que el querellat s'entregués als mossos i donés l'arma però, en no aconseguir-ho, "es van donar ordres al GEI d'intervenir i accedir a l'habitatge".

A la denúncia presentada als jutjats es constata que els dos agents es van identificar com a policies "en reiterades ocasions" i que anaven "degudament uniformats" quan van accedir a l'habitatge.

Un cop a dins, relaten, "es van identificar com a policies en tot moment". En obrir la porta interior que donava accés a la zona principal de la primera planta, un dels agents "va escoltar una forta detonació que va impactar contra el seu escut i aquest va acabar impactant al seu genoll". Com a resultat de l'impacte, exposen, "la cama de l'agent va quedar adormida i va veure's obligat a buscar refugi".

D'altra banda, en el mateix relat s'explica que quan el segon agent ferit va accedir a la primera planta va observar com l'home "es va girar cap a ell, el va mirar empunyant l'escopeta" i, després que l'agent li digués "llença-la, llença-la", el querellat "va disparar contra la seva cama dreta". Tot seguit, "van actuar altres efectius del GEI que van poder neutralitzar l'individu".

El veí ferit també presenta una querella

D'altra banda, aquest diari ha pogut saber que el veí ferit per l'home atrinxerat a les Llosses també ha presentat una querella criminal contra ell. Es tracta d'un regidor i fill de l'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, que vivia a la masia del costat de l'home detingut i que hauria rebut l'impacte de 40 perdigons, segons van explicar els Mossos d'Esquadra.