Junts per Ripoll trasllada la pressió a les esquerres: ''O em voten a mi o donaran suport a Aliança Catalana''

Proposa liderar un pacte amb el PSC i ERC però sense la CUP

La cap de llista de Junts per Ripoll, Manoli Vega, ha incrementat la pressió sobre els partits d'esquerres -ERC, la CUP i el PSC- i ha deixat clar que el 17 de juny o la voten a ella "o estaran donant suport a Aliança Catalana".

Vega ha lamentat que aquests partits anunciessin un pacte sense tenir en compte Junts, que va ser la segona força més votada, i critica que volien que els donessin "suport gratuït". Ara, Vega aposta per liderar les negociacions d'un pacte a Ripoll amb ERC i el PSC. La candidata ha descartat Aliança Catalana i la CUP: "No volem crispació i odi que poden crear els dos pols". També ha deixat clar que està disposada a "cedir la cadira de l'alcaldia".

Vega s'ha mostrat especialment dolguda amb la manera en què ERC, la CUP i el PSC van fer públic aquest dimarts el pacte al qual van arribar i ha lamentat que no hagin tingut en compte a Junts, que va ser la segona força més votada a les eleccions municipals després d'Aliança Catalana.

De fet, ho ha titllat de "menyspreu" i ha denunciat que aquestes tres forces volien que Junts els donés un "suport gratuït". "Si nosaltres hem de donar suport a algú, no el donarem gratuït, el donarem amb uns punts del nostre programa perquè els nostres electors no entendrien que donéssim un suport gratuït a les forces d'esquerres", ha remarcat.

Vega reconeix que Junts ha fet un "gir" de guió, ja que l'endemà de les eleccions van dir que assumien la derrota i que, "com a força perdedora", pensaven que "havien de treballar des de l'oposició". "El gir ha estat provocat per pensar que Junts, com a segona força més votada, podíem donar un suport gratuït a les forces d'esquerres", ha constatat, tot afegint que el seu partit és imprescindible per aconseguir la majoria de 9 regidors que es necessiten al ple.

Ara, la proposta de Junts és fer un acord programàtic amb les "forces centrals" de Ripoll, que per ells són Junts, ERC i el PSC. Vega descarta que la CUP pugui formar part d'aquest nou pacte: "En aquests deu dies han passat moltes coses que són les que han provocat que haguem arribat a aquest punt, però convocar manifestacions i fer piulades i manifestos no hi ha ajudat".

"Volem un Ripoll en pau i que torni a governar el seny", ha exposat. Pel que fa al regidor obtingut pel grup d'independents, liderat per Joaquim Colomer -exregidor de Junts-, Vega ha dit que si Colomer dimiteix i entra alguna altra persona de la llista també els acceptaran dins del pacte.

La candidata de Junts també ha deixat clar que, si s'arriba a un pacte, està disposada a cedir la cadira de l'alcaldia: "Això no va de cadires, va de governar amb seny". Creu que les 4 forces que podrien sumar-se al pacte -Junts, ERC, el PSC i els independents- volen un "Ripoll en positiu i que va endavant" i, en canvi, considera que els partits d'Aliança Catalana i la CUP, a qui situa "als extrems", poden generar "crispació i odi".

Si finalment no s'arriba a cap acord, Vega ha dit que es votarà a ella mateixa durant el ple d'investidura del 17 de juny. "Nosaltres hem dit que liderarem el pacte, si ningú ens dona suport, hauran decidit ells. Si no em voten a mi estaran donant suport a Aliança Catalana", ha apuntat, tot afegint que "no serà Junts qui posarà una alcaldessa d'Aliança Catalana, la posarà la CUP, el PSC i ERC".

D'altra banda, Vega també ha volgut deixar clar que no pretenen fer cap cordó sanitari a Ripoll. "En cap moment estem parlant d'això", ha remarcat, tot aclarint que "a nosaltres no ens toca decidir si un partit és d'una manera o d'una altra". "A Ripoll ens vam presentar sis partits amb sis programes diferents, i tots legals. Si algú ha de dir si algun partit no hi ha de ser, no creiem que hagi de ser l'Ajuntament de Ripoll", ha afirmat.

Vega també s'ha referit a la decisió de l'executiva nacional de Junts que aquest dilluns va fer públic des de Barcelona que decidien sumar-se a ERC, PSC i CUP per evitar que l'extrema dreta governi a Ripoll. La candidata ripollesa ha dit que no sabia que Junts adoptaria aquesta posició.

En aquest sentit, ha relatat que el mateix dilluns membres de la direcció del partit van anar a Ripoll per reunir-se amb ella i "va quedar tot aclarit". "Ni la senyora Laura [Borràs], ni la Reguant, ni la Marta Vilalta ni tampoc el president Aragonès ha de dir a Junts per Ripoll i als ripollesos què hem de fer. La decisió és nostra i només nostra", ha afirmat.