ERC, PSC i CUP anuncien un pacte a Ripoll i pressionen Junts per sumar-s'hi

L'objectiu és evitar que Sílvia Orriols d'Aliança Catalana esdevingui alcaldessa

Esquerra ha anunciat aquesta nit que han assolit un pacte amb PSC i la CUP per a conformar un govern a Ripoll com a mesura de pressió perquè Junts s'hi sumi i d'aquesta manera prendre l'alcaldia a Sílvia Orriols d'Aliança Catalana.

En un comunicat enviat als mitjans convocant-los per demà, asseguren que els ciutadans de Ripoll van expressar la "voluntat d’un canvi" i que "davant de la incapacitat d’aconseguir suports per governar per part de les altres formacions, s’ha arribat a un acord per a un govern progressista a Ripoll, que permetria la governabilitat durant els propers quatre anys".

Tanmateix aquesta afirmació és falsa, ja que amb el seu pacte a tres bandes només aconseguiren set regidors, quedant-se a dos d'aconseguir la majoria absoluta i els és indispensable el suport de Junts.

Amb tot aquesta tarda s'havia programat una reunió entre totes les forces però els membres de Junts han decidit anul·lar la trobada i deixar-los plantats. En aquest sentit han avançat que en faran una només amb membres del partit. Admeten que la decisió de l'executiva nacional de reclamar un pacte alternatiu a Aliança Catalana ha complicat les negociacions.

A primera hora d'aquest matí, la cap de llista de Junts, Manoli Vega, assegurava que continuaven en converses i que hi havia feina a fer encara. Tampoc parlava d'un únic escenari possible i reivindicava la feina en clau local, al marge del que passava en clau nacional, assegurant que havia de ser la força més votada la que havia de "moure fitxa" i que no se sentien legitimats per governar ni liderar una alternativa pel "vot de càstig" que havien tingut. Sí que va deixar la porta oberta a donar suport a un govern alternatiu des de fora perquè fos investit.