ERC, PSC i CUP presenten el pacte a Ripoll: ''Tenim ganes de governar''

Reclamen "responsabilitat" a Junts i que doni una resposta "amb la major brevetat possible"

ERC, PSC i Alternativa per Ripoll – CUP han presentat aquest dimarts al matí els detalls del pacte per evitar que l'extrema dreta d'Aliança Catalana governi a l'Ajuntament de la capital ripollesa.

Els tres partits sumen 7 regidors però no arriben als 9 necessaris per assolir la majoria absoluta i, per això, reclamen a Junts "responsabilitat" i que els doni una resposta "amb la major brevetat possible".

Confien que els postconvergents no els doni només suport a la investidura, sinó al llarg de tota la legislatura. Els tres partits han reivindicat que representen el 42% dels vots i plantegen un govern "estable" i "per a tothom", també per als votants d'Aliança Catalana

La portaveu d'ERC a Ripoll i possiblement la futura alcaldessa, Chantal Pérez, ha assegurat durant la presentació de l'acord davant d'una gran expectació mediàtica que tenen ganes de governar la ciutat: "Representem el 42% dels vots emesos a les urnes". "Tenim molt clar i reiterem que estem fent un pacte com s'està fent a d'altres llocs", ha defensat Pérez, tot exposant que es tracta d'un acord que s'està vestint des de fa dies i deixa clar que "n'estaven al corrent tots i cadascun dels partits democràtics que es van presentar a les eleccions".

Els tres partits no han volgut esperar la resposta de Junts i, precisament, li han demanat "celeritat" i que aclareixi ràpid la seva posició. La direcció nacional de Junts va avalar aquest dimarts que el partit se sumés a un pacte de govern alternatiu a Ripoll, però la secció local encara no s'ha pronunciat. De fet, Junts per Ripoll va anul·lar a última hora la seva presència a la reunió que havia programada aquest dilluns al vespre entre els quatre partits. Les formacions d'esquerres sí que li han reclamat que, sigui quina sigui l'opció que esculli Junts, permeti "garantir al màxim l'estabilitat i la governabilitat al municipi".

De la seva banda, el cap de llista del PSC, Enric Perez, ha posat sobre la taula que Aliança Catalana -que va obtenir 6 regidors a les eleccions municipals- "no ha buscat cap suport per poder garantir una certa estabilitat que li permeti tenir una certa governabilitat i que el poble no es quedi encallat". En aquest sentit, ha recordat que els tres partits han treballat de forma "planificada i programada" i ha desitjat que les incerteses de no tenir els dos regidors que els falten es dissipin el més aviat possible i que es treballi per la continuïtat i governabilitat de Ripoll.

El portaveu de la CUP, Dani Vilaseca, ha explicat que l'acord de govern que han signat planteja "construir de nou" Ripoll i "reprendre la confiança que en certs moments els ciutadans poden haver perdut amb els partits que els representen". De fet, Vilaseca ha afirmat que ofereixen el pacte de govern "als 1.400 votants d'Aliança Catalana". "Recollim les seves reivindicacions, els seus malestars i les seves preocupacions en tots aquells àmbits que han expressat el seu vot. Els acollim i plantegem un govern per a tothom", ha aclarit el portaveu cupaire.

L'acord que han presentat aquest dimarts els partits d'esquerres a Ripoll (ERC, el PSC i Alternativa per Ripoll) s'estructura en cinc eixos: la millora de les condicions de vida de la gent; la cohesió social i la convivència; l'ocupació i la justícia social; la salut i educació; i la cultura i participació. Segons els tres partits, es tracta de cinc àmbits en què tots ells tenien "coincidències programàtiques".

L'acord de govern estableix que l'alcaldia l'ostenti Chantal Pérez, d'ERC; que la primera tinença d'alcaldia sigui per a Enric Perez, del PSC; la segona tinença d'alcaldia per a Dani Vilaseca, de la CUP; mentre que la tercera tinença d'alcaldia seria per a Roger Bosch, d'ERC.