Junts ofereix liderar un ''gran pacte'' per Ripoll i desbancar així Aliança Catalana

El partit recorda que ha estat la segona força més votada i, per tant, ells han d'ostentar l'alcaldia

Junts per Ripoll ha assegurat a última hora d'aquesta tarda que té per objectiu oferir un "gran pacte" a la resta de formacions a l'oposició per tal de desbancar a Sílvia Orriols d'Aliança Catalana de l'alcaldia a la capital del Ripollès.

El partit ha sortit al pas de l'anomenat "pacte progressista" que ahir van anunciar la CUP, ERC i PSC i assegura sentir-se menystingut al demanar-los una adhesió "gratuïta sense negociar amb nosaltres". "No es pot pretendre fer un acord viable de futur a Ripoll, sense comptar amb la segona força més votada", han explicat a través d'un comunicat carregat d'ambigüitat.

És per tot això que des de Junts s'erigeixen com la formació que hauria d'encapçalar l'alcaldia de Ripoll i proposen a la resta de partits que se sumin al seu projecte, un full de ruta "per aglutinar el màxim de sensibilitats centrals per donar impuls en el model que defensem tots junts".

Negociacions trencades

Junts també han aprofitat per acusar a ERC, CUP i PSC de "trencar unilateralment les negociacions" amb ells i haver "tirat pel dret sense pensar que som imprescindibles per formar una alternativa".

Malgrat tot, s'ofereixen per liderar les converses amb les forces polítiques centrals per arribar a aquest pacte sense especificar amb quins partits. En aquest sentit, han volgut llençar el missatge de que "els extrems són excloents" i que "no sumen per fer el projecte integrador i fort que necessita el nostre poble", no deixant clar si compten amb la CUP o si en canvi podrien fer entrar Som-hi Ripoll en les negociacions, que amb un regidor sumat als d'ERC i PSC ja obtindrien la majoria absoluta.