Aragonès sobre el possible govern de concentració a Ripoll: ''L'extrema dreta s'ha d'aturar''

El president de la Generalitat confia en que els partits bloquin Aliança Catalana

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat aquest matí el seu suport a la possible opció de conformar-se un govern de concentració a Ripoll per tal d'evitar que el partit d'extrema dreta, Aliança Catalana, assumeixi l'alcaldia de la mà de Sílvia Orriols.

Durant la compareixença per explicar la renovació d'algunes conselleries del seu govern, el republicà ha assegurat que "les posicions extremes (...) s'han d'aturar a tot arreu" i s'ha mostrat esperançat amb què a Ripoll "hi pugui haver acord" per frenar el partit feixista guanyador de les eleccions.

Aragonès ha volgut definir el partit d'Orriols com una extrema dreta "disfressada de xai" però que en realitat és una "clara enemiga de la cohesió social". Per tot això, el president considera que "un país que vol ser lliure necessàriament ha de ser un país cohesionat".

Les declaracions arriben després de la polèmica encetada per la presidenta de Junts, Laura Borràs, que va publicar a Twitter la seva oposició al govern de concentració a Ripoll. ""Jo no en soc partidària. Penso que si defenso que contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc", va dir.

Immediatament des d'ERC de la mà de Marta Vilalta i Eulàlia Reguant per la CUP, van sortir al pas i criticar aquestes declaracions que, posteriorment, van ser matisades per la mateixa Borràs explicant que "com a norma general" aposta per respectar la llista més votada i "deixar-los governar un temps" perquè la gent vegi "el seu autèntic rostre", "si saben o no governar". "I llavors foragitar-los sense convertir-los en víctimes i fent-los créixer", ha afegit. A més, Borràs ha assegurat que "sempre" ha combatut l'extrema dreta.