ERC veu ''molt greu'' que Borràs s'oposi al govern de concentració a Ripoll per blocar l'extrema dreta

La CUP diu que la presidenta de Junts s'apropa a un discurs "excloent, racista i classista de l'extrema dreta catalana"

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, veu "molt greus" les afirmacions de la presidenta de Junts, Laura Borràs, que no veu "correcte" un cordó sanitari a l'extrema dreta d'Aliança Catalana a Ripoll. Borràs ha dit aquest diumenge que no és "partidària" d'un pacte entre Junts, ERC i el PSC per impedir que aquest partit ultradretà governi a Ripoll.

"Penso que si defenso que contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc", ha replicat a una piulada de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana, que es queixava d'un possible acord per desbancar-la de l'alcaldia. Vilalta ha defensat que "al feixisme, vingui d'on vingui, se'l combat sempre i a tot arreu", ha dit, tot afegint: "Així ho farem des d'ERC".

A més, la portaveu dels republicans ha reivindicat en una piulada que "l'independentisme és un moviment garant de drets i llibertats i de la cohesió social".També la consellera d'Igualtat, Tània Verge, s'ha expressat a les xarxes socials per demanar als "partits demòcrates" que siguin "coherents amb el pacte antifeixista adoptat al Parlament aquesta legislatura". "L'extrema dreta no és menys extrema dreta perquè porti una bandera o una altra", ha remarcat.

La formació d'ultradreta Aliança Catalana va guanyar les eleccions municipals del 28-M a Ripoll amb més del 30% dels vots i 6 regidors quedant per davant de Junts (3 regidors), ERC (3 regidors), el PSC (2 regidors), Alternativa per Ripoll-CUP (2 regidors) i Som-hi Ripoll-Independents pel Ripollès-Independents de Catalunya (1 regidor).

La CUP també reacciona

La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha assegurat aquest diumenge que la presidenta de Junts, Laura Borràs, es pot estar acostant a l'aval i acceptació "del discurs excloent, racista i classista de l'extrema dreta catalana".

La cupaire ha dit que "sota un suposat discurs democràtic s'avala i accepta el discurs excloent, racista i classista". "O un discurs o l'altre, els dos alhora són contradictoris i així s'acosta al segon i s'allunya del primer", ha afegit.