Borràs s'oposa a fer un govern de concentració a Ripoll per blocar l'extrema dreta

La presidenta de Junts argumenta que "no és correcte" un cordó sanitari per "contradir la voluntat popular"

ACTUALITZAT 17:36h | La presidenta de Junts, Laura Borràs, s'oposa a un pacte amb ERC i el PSC per impedir que el partit d'extrema dreta Aliança Catalana governi a Ripoll. "Jo no en soc partidària. Penso que si defenso que contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc", ha replicat aquest diumenge a una piulada de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana, que es queixava d'un possible acord entre Junts, ERC i el PSC per desbancar-la de l'alcaldia de Ripoll.

Poc després, aquesta dirigent xenòfoba ha donat les gràcies a Borràs per fer públic el seu posicionament: "Gràcies, Laura, per respectar la voluntat popular". La formació d'ultradreta Aliança Catalana va guanyar les eleccions municipals del 28-M a Ripoll amb més del 30% dels vots i 6 regidors quedant per davant de Junts (3 regidors), ERC (3 regidors), el PSC (2 regidors), Alternativa per Ripoll-CUP (2 regidors) i Som-hi Ripoll-Independents pel Ripollès-Independents de Catalunya (1 regidor).

Hores després que Borràs s'hagi posicionat en contra d'un cordó sanitari a l'extrema dreta a Ripoll, l'exconseller i president del consell nacional de Junts, Josep Rull, ha fet una piulada criticant Orriols per estigmatitzar els musulmans amb "prejudicis, ignorància i mala fe".

Reacció d'ERC, CUP i reafirmació

Hores després de fer aquestes declaracions han sortit veus crítiques des d'ERC i la CUP a Barcelona pel posicionament de Borràs. Després d'aquestes declaracions de Marta Vilalta (ERC) i Eulàlia Reguant (CUP), la presidenta de Junts ha refermat en les seves paraules explicant que "com a norma general" aposta per respectar la llista més votada i "deixar-los governar un temps" perquè la gent vegi "el seu autèntic rostre", "si saben o no governar". "I llavors foragitar-los sense convertir-los en víctimes i fent-los créixer", ha afegit. A més, Borràs ha assegurat que "sempre" ha combatut l'extrema dreta.

Amb tot, Borràs ha subratllat que té "plena confiança en el que decideixi l'alcalde Jordi Munell, la candidata Manoli Vega i tot l'equip de Junts a Ripoll.