Santa Coloma de Farners treu a concurs la gestió de la piscina coberta per 382.000 euros i vuit mesos

El plenari va aprovar el febrer la reobertura de l'equipament després que l'anterior gestora tanqués

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) ha tret a concurs públic la gestió de la piscina coberta del municipi amb un preu de 382.434 euros per vuit mesos. Fins el 21 de juny es podran presentar ofertes però el consistori pretén que el complex esportiu pugui reobrir de forma efectiva durant la primera setmana de juliol.

El plec de clàusules preveu subrogar els 26 treballadors que hi havia i que a l'agost van ser acomiadats després que l'anterior empresa presentés concurs de creditors. De fet, el tancament d'aquest equipament es va fer d'un dia per l'altre quan la direcció va comunicar que tancava i va posar uns cartells a la porta anunciant que la piscina tancava fins a nou avís.

El dimarts 9 d'agost els usuaris de la piscina coberta de Santa Coloma de Farners van trobar-se amb la porta tancada i un cartell que anunciava que ho estaria fins a nou avís. L'empresa Sport Assistance 2000 SL havia presentat concurs de creditors i havia acomiadat els 26 treballadors que hi havia en plantilla després que no li sortissin els números amb les quotes d'abonaments que tenien i el deute que acumulaven des de l'obertura d'aquest equipament.

El consistori exigia a l'empresa que reobrís la piscina i posteriorment anunciava que els demanaria una indemnització de 262.000 euros per incomplir el contracte de gestió de la piscina i tot l'equipament esportiu que hi ha en les instal·lacions. Finalment, el mes de febrer el plenari va acordar la reobertura de la piscina a partir d'un model de subcontractació per vuit mesos per no comprometre el model de gestió de la piscina i que sigui el nou govern local qui acabi decidint quina fórmula escull.

Al·legacions de l'administrador

La idea era poder reobrir la piscina el mes de maig, però finalment serà a partir del juliol quan s'hagi resolt el concurs públic. El motiu d'aquest retard és perquè l'administrador concursal ha anat interposant al·legacions al procés de reobertura. Malgrat tot, la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya ha emès un dictamen a favor de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners que permet tirar endavant el concurs.

El consistori ha publicat aquest dijous el plec de condicions en què es preveu la subrogació de tots els treballadors que hi havia a l'agost a la piscina. El contracte preveu la prestació de serveis esportius, salvament i socorrisme, recepció i atenció al client, manteniment, neteja i direcció. Durarà vuit mesos i el servei es licitarà per un import màxim de 382.434 euros. Es podran presentar les ofertes fins el 21 de juny i la intenció és que al juliol la piscina ja estigui operativa altra vegada.

En les últimes setmanes ja s'han anat fent actuacions de condicionament, com ara omplir els dos vasos de la piscina i comprovar el funcionament de la caldera i el sistema d'escalfament de l'aigua. A més, s'han arranjat les zones de la sauna i s'han rehabilitat les sales d'entrenament que estaven en mal estat.