Denunciat un càmping per retirar algues de les dunes de la platja de Sant Pere Pescador

Es tracta d'un espai protegit i sensible per la nidificació del corriol camanegre

Els Agents Rurals han denunciat recentment un càmping per una intervenció realitzada a les dunes de Sant Pere Pescador, a la comarca de l'Alt Empordà. Segons ha informat aquesta institució, l'establiment va retirar algunes algues d'aquesta zona protegida, la qual cosa pot tenir conseqüències greus per a la fauna que viu en aquest espai natural.

En concret, els Rurals han destacat que la retirada d'algues dificulta l'alimentació del corriol camanegre, una espècie d'ocell que nidifica en aquesta àrea del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Aquesta espècie és protegida i es troba en una situació crítica a Catalunya, amb una població que s'estima en menys de 1.000 exemplars.

La retirada d'algues, a més, pot afectar la integritat de les dunes, que són una de les estructures més importants de la costa catalana i que alberguen una gran diversitat d'espècies vegetals i animals. Així mateix, els Agents Rurals han destacat que aquesta actuació no està autoritzada i que el càmping ha estat denunciat per aquesta raó.

Des del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà s'ha expressat la preocupació pel que fa a aquesta pràctica il·legal i s'ha recordat la importància de respectar les normes establertes per preservar aquest espai natural protegit. La retirada d'algues o qualsevol altra acció que alteri el funcionament dels ecosistemes pot tenir conseqüències greus per a la fauna i la flora que viuen en aquesta zona i, per tant, per al manteniment de la biodiversitat del territori.