Autoritzen Figueres a contractar empreses externes i netejar la ciutat durant la vaga d'escombraries

Salut ha decretat l'emergència sanitària a la capital de l'Alt Empordà

Figueres (Alt Empordà) ha estat autoritzada pel departament de Salut de la Generalitat a contractar empreses externes per tal de netejar la ciutat després que acredités ahir durant una visita a la capital, l'emergència sanitària al comprovar la situació d'insalubritat que es pateix fruit de la vaga d'escombraries iniciada fa vuit dies.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ho ha anunciat pel voltants de les vuit del matí d'avui en un vídeo institucional que ha penjat a les xarxes socials del consistori. La batllessa ha explicat que les empreses contractades treballen des de les sis del matí "netejant la ciutat en un dispositiu sense precedents" i que "no pararan fins que tots els barris i carrers estiguin nets, tal i com marquen els serveis mínims decretats per la ciutat".

Aquest és precisament un dels punts polèmics de la vaga, ja que ahir Lladó ja va denunciar a través del seu Twitter que no s'estan complint aquests serveis mínims. Alhora, va aprofitar per dir que la "pudor és insuportable", que proliferen els insectes i altres animals i que l'administració municipal no podia "garantir la mobilitat" en alguns carrers.

Lladó explica que els ciutadans estan "cansats" d'aquest tipus de situacions que "lamentablement al llarg dels anys s'han anat repetint" i llança un missatge als vaguistes assegurant que "el govern municipal no tremolarà a l'hora de protegir els seus drets".

Per la seva banda el vicealcalde, Pere Casellas, recordava dies enrere que han portat al jutjat el sindicat convocant de la vaga, CCOO, i les nou persones que van signar el document de la convocatòria de protesta i que la demanda segueix els seus tràmits. Tot i això, reitera que la negociació continua i que cal que es faci pels canals adequats. "S'ha de vehicular a través dels representants dels treballadors de Fisersa", remarca.

Els comerciants, però, reclamen que la situació que ja fa vuit dies que dura se solucioni i es resolgui d'una vegada per totes el conflicte per posar fi a la vaga. El president de l'associació, Frederic Carbó, assegura que dona "molt mala imatge" de la ciutat. El president de l'entitat també qualifica la convocatòria de "xantatge" i diu que els ciutadans no es "mereixen això".