Les forces polítiques de Figueres rebutgen la vaga d'escombraries iniciada per Fires

Els preocupa el perjudici econòmic que se'n derivi i la mala imatge que dona la ciutat

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha emès un comunicat en relació a la vaga d'escombraries convocada per CCOO per les Fires i Festes de la Santa Creu. En el comunicat, tots els grups polítics de l'Ajuntament expressen la seva preocupació pel perjudici econòmic, de prestigi i d'imatge que aquesta vaga pot causar a la ciutat.

Tot i reconèixer el dret de vaga dels treballadors, l'Ajuntament considera que la convocatòria és injustificada i que les demandes dels treballadors no s'ajusten al dret. A més, l'Ajuntament assenyala que la seva acceptació és jurídicament impossible d'aplicar.

L'Ajuntament també ha lamentat profundament la utilització que CCOO ha fet d'aquesta vaga i ha apel·lat a la responsabilitat del sindicat envers la ciutadania.

Cal recordar que aquesta vaga afecta els treballadors de neteja viària, que demanen l'aplicació d'un conveni aliè a l'empresa on treballen des de fa 15 mesos. L'Ajuntament, per la seva banda, ha subratllat que s'han respectat tots els acords presos al moment de la subrogació i que s'han aplicat totes les condicions més beneficioses d'origen.

La vaga ha començat en plenes Fires i Festes de la Santa Creu, un moment clau per a la ciutat on es viuen intensament les festes al carrer i es reben molts visitants.