Destrossen la terrassa d'un bar a Figueres durant una baralla a ple dia

Dos grups de joves es van llençar tasses, plats, coberteria i cadires

El primer dia de 2023 va arrencar a Figueres (Alt Empordà) amb una baralla entre joves a plena llum del dia a la Rambla, tal i com demostren unes imatges que s'han fet virals a les xarxes socials i que van acabar amb desperfectes a la terrassa d'un bar on s'hi servien esmorzars.

Els fets van tenir lloc a les 8:40h quan, per causes que es desconeixen, dos grups de joves es van enfrontar i no se'ls va acudir res més que agredir-se els uns als altres llençant tasses, plats, coberteria i cadires de la terrassa d'un bar situat just al costat del Museu del Joguet.

L'enfrontament es va allargar durant uns minuts davant l'atònita mirada dels pocs vianants que hi havia a aquella hora. Amb tot, diversos representants dels partits polítics a l'oposició van aprofitar per fer difusió de la baralla per Twitter com ara el portaveu de Junts, Jordi Masquef, que va qualificar la situació de "intolerable" i que no s'empassa les declaracions del vicealcalde i responsable Seguretat, Pere Casellas (PSC), al assegurar que a Figueres sols hi ha una "sensació" d'inseguretat en demostrar que els delictes han baixat.

Per la seva banda, la candidata de PP a Figueres, Ángela Domenech, també va difondre les imatges i prometre que amb ella al consistori "revertirà" la situació després de prendre "mesures severes". També va aprofitar per carregar contra Casellas assegurant que "ja és hora que deixi l'Ajuntament de Figueres".

Amb tot, es desconeix a hores d'ara si els implicats en la baralla han presentat denúncia per possibles lesions ni tampoc els responsables de l'establiment per a les destrosses ocasionades. Aquesta situació es dona després d'una pallissa a un home a la plaça del Sol la matinada del 15 d'octubre que va acabar amb tres detinguts i un altre baralla a tocar la Rambla amb un home mort després de ser apunyalat.