Troben mort a la seva cel·la l'autor d'un atac sexual a un menor a l'Escala

Miguel Ángel Moreno va ser jutjat anteriorment per matar a una jove o intentar ofegar al seu pare

El condemnat Miguel Ángel Moreno que complia condemna per un atac sexual a un nen d'onze anys a l'Escala (Alt Empordà) l'any passat, ha aparegut mort a la seva cel·la després de penjar-se d'una llitera a la presó del Puig de les Basses.

La seva mort està essent investigada per part dels Mossos d'Esquadra ja que el presoner no gaudia de gaire bona relació amb la resta d'interins i perquè tampoc va deixar cap nota de suïcidi segons explica El Punt Avui. Tanmateix el seu traspàs ha arribat pocs dies després de que un jutjat de Figueres li notifiqués el processament per agressió sexual i s'acordés l'embargament de 22.223 euros per danys físics i morals que va ocasionar a la víctima, assaltada mentre anava en bicicleta cap a l'escola.

Segons els fets que va relatar aleshores El Gerió Digital, la criatura anava en bicicleta pel carrer Llívia quan Moreno se li va abraonar, el va fer caure a terra i se li va posar al damunt. L'home li va abaixar els pantalons amb intenció d'agredir-lo sexualment, però un veí que ho va veure va socórrer el menor i va aconseguir que l'agressor fugís del lloc. El nen va patir ferides a la cara i va necessitar ser atès a l'hospital de Figueres, on va anar-hi acompanyat d'un familiar.

Aquest però, no és l'únic incident relacionat amb Moreno, que té una llarga llista d'actes delictius. L'any 2006 el van jutjar acusat de matar una jove africana llançant el seu cos al riu Segre, a Fontanals de Cerdanya, l'any 2004. D'aquell judici en va sortir ben parat i només el van condemnar a 5 anys de presó: 1 any per l'homicidi imprudent, mig per les lesions que li va provocar a la noia abans de llançar-la al riu i 3 anys i mig per les lesions que li va causar al xicot de la víctima.

El processat, defensat aleshores pel lletrat Carles Monguilod, va explicar que havia colpejat la noia de forma accidental i va perdre el coneixement. Llavors, la va intentar reanimar dutxant-la però com que no reaccionava, la va embolicar, la va carregar a la furgoneta i, a plena llum del dia, la va portar fins al pont de Fontanals, des d'on la va llançar al riu Segre. La noia no havia mort pel cop i, segons va revelar l'autòpsia, va morir ofegada.

Anys després, l'any 2010, el van tornar a detenir i el van enviar a presó per atemorir durant dies la població de Lladó. L'home es passejava armat, disparant i fent destrosses a cotxes a cops de bastó.

Posteriorment, el 2013, el van jutjar acusat d'intentar matar el seu pare de 80 anys asfixiant-lo amb un coixí al seu domicili de Puigcerdà. Moreno va admetre durant el judici que tenia molt mala relació amb el seu pare. "Porto tota la vida desitjant-lo matar, però no ho he fet mai", va afirmar. "No tenia intenció de matar-los, només de mostrar la veritat que hi ha al meu cor de tota la vida", va dir l'acusat que va admetre com el migdia del 6 de maig del 2012 va colpejar el seu pare i la seva mare, d'edat avançada, i després va col·locar un coixí a la cara del pare i el va asfixiar en repetides ocasions.