El col·lapse a la rotonda d'accés a l'AP-7 a Salt es pot allargar durant tres mesos

És el temps que ha calculat el Ministeri de Transports que duraran les obres

Retencions, cues i embussos, aquesta és la situació que es viu a la rotonda de la C-65 que uneix l'accés a l'AP-7 amb el Passeig Marquès de Camps a Salt (Gironès) en qualsevol hora del dia després que dijous van començar les obres en aquest punt sota encàrrec del Ministeri de Transports del govern central i que tenen un termini d'execució de tres mesos i un cost d'1,4 milions d'euros (MEUR).

Malgrat els treballs no es van iniciar fins divendres, el dia abans ja hi havien col·locat de matinada un seguit de cons i tanques de formigó new-jersey que retallaven en un sol carril per sentit la circulació al Passeig Marquès de Camps, dificultant el pas de vehicles des de primera hora.

Les obres tenen per objectiu posar fi als embussos que es generen en aquest punt des de que es va procedir a l'alliberació dels peatges a l'autopista. Precisament aquesta era una petició que ja s'havia fet prèviament quan es va decidir que el nou Trueta i el Campus de Salut se situés en aquell punt, assegurant que prèviament calia solucionar els accessos que es podrien convertir en un important coll d'ampolla en casos d'emergència.

Els treballs es divideixen en dues fases, la primera que ja ha començat consisteix en incorporar uns carrils segregats per accedir directament a Salt des de la C-65 sense haver d'entrar a la rotonda i alhora, un nou vial des del Passeig Marques de Camps cap a l'autopista, evitant de nou el giratori. Tot plegat per poder fer més fàcil els accessos cap a la via ràpida o el municipi. Al mateix temps s'ha previst la renovació de la senyalització vertical i marques viàries, noves tanques de seguretat i l’adequació de la il·luminació.. Tot això costarà a uns 1,4 milions d’euros.

La segona fase consistirà en una nova rotonda, molt més petita que l'actual, per permetre la cabuda dels carrils addicionals que es té pensat incorporar.