Fiscal, acusació i defensa ara demanen 7 anys menys de presó pel policia que va matar la dona a Olot

Consideren com atenuants la reparació del dany i l'alteració psíquica

Fiscalia, acusació particular i defensa demanen ara 17 anys de presó per al policia nacional que va matar la parella a trets a Olot (Garrotxa) la matinada del 20 d'abril del 2019 després que inicialment es demanessin 24 anys de presó.

L'acusen d'un delicte d'assassinat amb les agreujants de parentiu i de gènere i les atenuants de reparació del dany (perquè ha consignat més de 88.000 euros per indemnitzar els fills de la víctima) i d'alteració psíquica perquè conclouen que, en el moment dels fets, el processat va actuar guiat per la "ràbia" i va tenir dificultats per controlar els seus impulsos.

El fiscal Enrique Barata i l'advocada de l'acusació particular, Maria Monguilod, demanaven inicialment 24 anys de presó per a l'agent de la Policia Nacional. La defensa, encapçalada pel lletrat Carlos Carretero, sostenia que l'acusat havia patit un estat de "bogeria transitòria" quan la víctima el va amenaçar amb fer públic que és homosexual i que això, sumat al consum d'alcohol i drogues, havia provocat que tingués les capacitats anul·lades en el moment d'obrir foc contra la víctima.

Després d'escoltar les declaracions dels testimonis i dels perits, tant el fiscal com les parts han modificat l'escrit de conclusions provisionals i demanen ara una condemna de 17 anys de presó. L'escrit únic que el jurat popular haurà de tenir en compte a l'hora de deliberar recull que el processat va disparar la seva arma reglamentària contra la víctima, que no va tenir cap possibilitat de defensar-se, i quatre de les bales li van impactar al cap, al coll i al braç causant-li ferides mortals de necessitat.

També coincideixen a l'hora d'apreciar-li l'agreujant de parentiu, perquè tenia una relació sentimental amb la víctima des de feina més d'un anys, i l'agreujant de gènere perquè va ser un crim masclista. Per contra, fiscalia, acusació particular i defensa tenen en compte dues circumstàncies atenuants: la de reparació del dany pels 88.300 euros que ha consignat per fer front a els indemnitzacions per als dos fills de la víctima i la d'alteració psíquica.

Aquí, el fiscal ha remarcat al seu informe que els diferents perits que han avaluat l'acusat i que han declarat aquest matí a la secció quarta de l'Audiència de Girona conclouen que el policia nacional tenia la capacitat de control "disminuïda" per "la ràbia i la ira" que li va provocar la discussió amb la seva parella. Això passa, segons ha recordat Barata dels dictàmens pericials, perquè el processat té una personalitat narcisista, amb poca tolerància a la frustració i amb la necessitat de projectar una bona imatge al seu entorn.

Després del tràmit de conclusions i informes, està previst que el president del tribunal entregui demà al matí l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.