Els mossos es fan passar per llogaters per atrapar un lladre

El detingut, a qui els agents van aconseguir sorprendre en plena feina, ja ha ingressat a presó

Si no el pots emmanillar anant d'uniforme, converteix-te en esquer. Això és el que han fet els Mossos d'Esquadra per atrapar un lladre que es dedicava a fer robatoris silenciosos. El detingut, Oleksandr Z., és un ucraïnès de 35 anys que viu a Palafrugell (Baix Empordà).

El lladre va escollir la urbanització residencial Village Golf Beach de Pals com a camp d'actuació. Entre finals de l'any passat i aquest mes d'abril, va arribar a cometre cinc robatoris a cases de la zona. L'home aprofitava que a la urbanització hi ha cases de lloguer que només s'ocupen els caps de setmana.

A l'hora d'actuar, sempre feia servir el mateix modus operandi. Saltava una tanca perimetral que dona als jardins comunitaris, forçava les portes corredores de la part posterior de les cases i hi entrava aprofitant que els inquilins estaven dormint. Un cop a dins, arreplegava diners i objectes de petites dimensions, que podia transportar amb facilitat.

Entre el 8 i el 30 de desembre, els mossos van rebre tres denúncies per robatoris d'aquest tipus. I dues més els dies 1 de gener i 14 d'abril. Per això, van decidir intentar atrapar el lladre en plena feina, i sorprendre'l quan intentés cometre un nou robatori.

Guàrdia durant la nit

Per aconseguir-ho, els agents es van fer passar per llogaters d'una de les cases i divendres passar, vestits de paisà, hi van anar-hi a fer guàrdia durant la nit. Cap a les cinc de la matinada, els mossos van sentir sorolls i van veure com un home intentava forçar la finestra corredora de la casa on es trobaven.

Com que no va aconseguir-ho, el lladre se'n va anar cap a l'habitatge del costat. Aleshores, els agents van sortir a fora i es van identificar com a policies. El lladre va reaccionar de manera violenta, els va empentar i va fugir amb un turisme que tenia aparcat a prop del lloc.

Després d'una breu persecució, els mossos van interceptar el vehicle fugitiu i van detenir-ne el conductor. En total, a Oleksandr Z. se li imputen els cinc robatoris i la temptativa de divendres passat. L'home va passar a disposició judicial dilluns passat al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà. Després de prendre-li declaració, el jutge el va enviar de dret a la presó.