Afectats per l'explosió a la Casa de Cultura reclamen respostes i estudien una demanda col·lectiva

Fan una crida a través de xarxes socials

Un grup de persones que van resultar ferides o van patir seqüeles psicològiques arran de l'explosió dels bidons de nitrogen a la Casa de Cultura de Girona en el marc de la Nit de la Recerca el passat 30 de setembre, estan buscant a més afectats per tal d'estudiar la possibilitat de presentar una demanda conjunta, sense especificar-ne el destinatari.

Amb tot, han obert tres perfils a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram per fer més fàcil el contacte entre ells alhora que reclamen respostes sobre el motiu de l'explosió. Expliquen que ja han passat dues setmanes des de l'incident i que regna un "silenci total i absolut".

Els membres del grup acusen al divulgador i responsable de l'activitat, Dani Jiménez, de no donar la cara i els reclama que expliqui, al seu parer, perquè es va produir l'incident. 'Afectats Explosió Bidó', que és com es fan dir, també acusen Facebook de blocar-los la pàgina per "no complir les normes comunitàries" però insinuen que al darrera hi ha una mà negre.

Les víctimes i afectats també assenyalen als mitjans de comunicació i els acusen de donar "poc ressò mediàtic" al succés, malgrat la notícia ha aparegut en premsa de pràcticament tot el món i els vídeos de l'explosió a YouTube sumen centenars de milers de visualitzacions.