Els ferits en l'explosió a Girona evolucionen favorablement i podrien rebre l'alta avui

La nena de 5 anys ferida greu està estable i la seva vida no corre perill

L’Hospital Josep Trueta ha informat aquest matí de l'estat de salut de les cinc persones ingressades fruit de l'explosió que es va produir ahir al vespre en el transcurs d'un experiment a la Casa de Cultura de Girona. A hores d'ara segons el centre, tots ells estan evolucionant de forma favorable i la majoria podran rebre l'alta al llarg d'avui.

Entre els ferits adults la dona de 47 anys en estat lleu va ser intervinguda ahir a la nit amb caràcter d'urgència i es preveu que pugui rebre l'alta les properes hores, mentre que l'home de 31 anys ferit menys greu s'ha mantingut a l'Àrea d'Observació d'Urgències i ja ha rebut l'alta.

Pel que fa als infants la nena de 5 anys que es trobava greu ara ja es considera en estat menys greu després de passar la nit ingressada a la planta de pediatria. Es troba estable i no es tem per la seva vida. Amb tot, els nens de 10 i 12 anys que van ingressar en estat menys greu es mantenen a l'àrea d'Observació d'Urgències de Pediatria i es preveu que puguin rebre l'alta les properes hores.

L'accident va tenir lloc a les 19:45h quan el divulgador i científic Dani Jiménez va protagonitzar un experiment que combinava nitrogen líquid amb aigua calenta que feia una reacció per llançar a l'aire centenars de pilotes de colors. Amb tot, l'exercici va sortir malament i es va produir una explosió que va deixar fins a divuit persones ferides de diversa consideració, deu d'ells menors d'edat. Cinc ferits van requerir ser hospitalitzats dels quals tres van ingressar a la planta de pediatria.

L'experiment s'emmarcava dins els actes de celebració de la 16ena Nit de la Recerca, un esdeveniment que se celebra l'últim divendres de setembre en més de 300 ciutats de 30 països de tota Europa i que ha Girona havia preparat la Universitat de Girona (UdG). En declaracions als mitjans, el vicerector de Comunicació de la UdG, Salvador Martí, ha afegit que l'experiment en el marc del qual ha tingut lloc l'explosió es fa "de forma molt habitual", però ha lamentat que "de forma incomprensible" aquesta vegada ha derivat en l'accident.

Per la seva banda el el divulgador científic i director de l'empresa CreaCiència, Dani Jímenez, ha lamentat a través del seu perfil de Twitter l'accident i desitja una ràpida recuperació a totes les persones afectades.

“El nostre equip treballa amb les màximes mesures de seguretat, la nostra màxima prioritat ha estat, és i serà sempre la seguretat tant del públic com de l’equip de professionals que formem part de CreaCiència, empresa de divulgació científica”, comenta.

En aquest sentit, ha explicat que porta vint anys protagonitzant experiments en públic i que mai s’ha produït un incident. L’equip explica que ho investigaran i que s’han posat a disposició de les autoritats per esclarir els fets i les famílies.