El rector de la UdG visita a l'hospital els ferits en l'explosió durant la Nit de la Recerca

Quim Salvi diu desconèixer a hores d'ara què va fallar durant l'experiment

El rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, acompanyat de diversos membres del seu equip i d’Assumpció Vila, presidenta del Consell Social de la UdG, s’ha desplaçat aquest matí a l’Hospital Josep Trueta per conèixer de primera mà l’estat de les tres persones que a hores d’ara encara resten hospitalitzades com a conseqüència de les ferides per l’accident que es va produir en el marc de la Nit de la Recerca a la Casa de Cultura de Girona ahir al vespre.

L’accident, les causes del qual encara es desconeixen, es va produir mentre es feia un experiment de divulgació científica que es realitza de forma habitual en aquests tipus d’actes i que dona lloc a un núvol de gotes d’aigua.

El rector, Quim Salvi, a la sortida de l’Hospital, ha fet una piulada des del seu compte institucional en què reitera el suport de la UdG a totes les persones afectades i les seves famílies i es posa a la seva disposició per a tot allò que puguin necessitar.

A hores d'ara entre els ferits adults la dona de 47 anys en estat lleu va ser intervinguda ahir a la nit amb caràcter d'urgència i es preveu que pugui rebre l'alta les properes hores, mentre que l'home de 31 anys ferit menys greu s'ha mantingut a l'Àrea d'Observació d'Urgències i ja ha rebut l'alta.

Pel que fa als infants la nena de 5 anys que es trobava greu ara ja es considera en estat menys greu després de passar la nit ingressada a la planta de pediatria. Es troba estable i no es tem per la seva vida. Amb tot, els nens de 10 i 12 anys que van ingressar en estat menys greu es mantenen a l'àrea d'Observació d'Urgències de Pediatria i es preveu que puguin rebre l'alta les properes hores.