Tres dels cinc hospitalitzats en l'explosió a la Casa de Cultura de Girona ja han rebut l'alta

Són l'home de 31 anys i els nens de 10 i 12

Tres de les cinc persones que havien ingressat ahir a l'Hospital Josep Trueta després de l'explosió a la Casa de Cultura de Girona han rebut l'alta i ja són a casa. Es tracta de l'home de 31 anys com també els nens de 10 i 12 anys.

Des del centre hospitalari informen que no es preveu cap més alta al llarg d'avui i resten així hospitalitzats a pediatria la nena de 5 anys que estava menys greu i estable i una dona de 47 anys que aquesta nit havia estat intervinguda i es troba ingressada a Traumatologia. En el seu cas podria rebre l'alta al llarg de demà diumenge però no es preveu que pugui passar el mateix amb la menor.

L'accident va tenir lloc a les 19:45h quan el divulgador i científic Dani Jiménez va protagonitzar un experiment que combinava nitrogen líquid amb aigua calenta que feia una reacció per llançar a l'aire centenars de pilotes de colors. Amb tot, l'exercici va sortir malament i es va produir una explosió que va deixar fins a divuit persones ferides de diversa consideració, deu d'ells menors d'edat. Cinc ferits van requerir ser hospitalitzats dels quals tres van ingressar a la planta de pediatria.

L'experiment s'emmarcava dins els actes de celebració de la 16ena Nit de la Recerca, un esdeveniment que se celebra l'últim divendres de setembre en més de 300 ciutats de 30 països de tota Europa i que ha Girona havia preparat la Universitat de Girona (UdG). En declaracions als mitjans, el vicerector de Comunicació de la UdG, Salvador Martí, ha afegit que l'experiment en el marc del qual ha tingut lloc l'explosió es fa "de forma molt habitual", però ha lamentat que "de forma incomprensible" aquesta vegada ha derivat en l'accident.

Per la seva banda el el divulgador científic i director de l'empresa CreaCiència, Dani Jímenez, ha lamentat a través del seu perfil de Twitter l'accident i desitja una ràpida recuperació a totes les persones afectades.

“El nostre equip treballa amb les màximes mesures de seguretat, la nostra màxima prioritat ha estat, és i serà sempre la seguretat tant del públic com de l’equip de professionals que formem part de CreaCiència, empresa de divulgació científica”, comenta.

En aquest sentit, ha explicat que porta vint anys protagonitzant experiments en públic i que mai s’ha produït un incident. L’equip explica que ho investigaran i que s’han posat a disposició de les autoritats per esclarir els fets i les famílies.

Visita del rector de l'UdG a l'hospital

El rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, acompanyat de diversos membres del seu equip i d’Assumpció Vila, presidenta del Consell Social de la UdG, s’ha desplaçat aquest matí a l’Hospital Josep Trueta per conèixer de primera mà l’estat de les tres persones ferides i que encara es trobaven ingressades.

Salvi a la sortida de l’Hospital, ha fet una piulada des del seu compte institucional en què reitera el suport de la UdG a totes les persones afectades i les seves famílies i es posa a la seva disposició per a tot allò que puguin necessitar.