El 14è Tempo de Girona supera els 30.000 espectadors

El festival gironí rep el 26,5% més d’espectadors que fa un any

El 14è Festival Tempo de Girona va tancar aquest diumenge després de 24 dies consecutius en què ha acollit un total de 30.096 espectadors, un 26,5% més que el 2021 (22.100). El passeig Arqueològic i la plaça dels Jurats, al Barri Vell de Girona, han estat l’escenari del 8 al 31 de juliol d’una quarantena de propostes musicals i culturals gratuïtes i de pagament.El Tempo de Girona ha tornat a recuperar l’afluència de públic estranger, mínim des de l’esclat de la pandèmia, i la zona del Tempo Village i els concerts de La Casa Azul i d’E-Strings by GIO han tingut una plena ocupació.

Albert Candela, director del Tempo, explica que “podem assegurar que hem reviscut un Tempo com el d’abans de la pandèmia. Ha estat un èxit total, celebrem la recuperació total de l’activitat musical; hi ha hagut una gran afluència durant tots els dies en el Village i els concerts amb l’ocupació més alta han estat els de La Casa Azul i E-Strings by GIO”.

El Tempo Village, que obria els migdies i tancava a les 11 de la nit entre setmana i a quarts de dues de la matinada els caps de setmana, ha comprovat com “el públic estranger ha tornat. Hem calculat que, durant el dia, el 70% del públic era de fora, amb accent anglès i francès”. Candela també destaca que “hi ha hagut una promoció econòmica del sector de la música i de la restauració i que hem apostat també per la contractació de joves gironins per a treballar en el nostre festival”.

El festival gironí va donar el tret de sortida el 8 de juliol, amb els concerts a la plaça dels Jurats de La Casa Azul, La Bien Querida, Ramon Mirabet, Cecilia Krull, Joina i Blondex. Al passeig Arqueològic hi van actuar de franc pels assistents E-Strings by GIO, Bratia, Anthus, Joan Masdéu, Boom Boom Fighters, Manzau, Ju i Ven'nus, entre altres. L’esdeveniment ha ofert propostes musicals d’artistes consolidats i revelació, de gèneres com el rock, indie, urban o jazz, presentacions de llibres, tast de vins i altres arts escèniques.

El Tempo ha seguit apostant per la inclusió social amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE, el Sector Est de Girona, Clams i EnCantados, on una intèrpret de Llengua de Signes va actuar amb Mirabet. També hi ha hagut vermuts musicals i activitats paral·leles com el tast de vins Wine&Music (amb música en directe del grup Tokaji Quartet, amb Albert Salvatella a la veu) i xerrades literàries (Tempo Llibres) amb Donat Putx, Gemma Humet, Pepe Ribas i Canti Casanovas

Tempo és un festival que construeix sinèrgies amb altres referents culturals i socials de la ciutat i aquest any ha col·laborat amb el Festival Neu! i amb l’Ajuntament de Girona amb el projecte Antenes.