Detingut el padrastre d'una menor que ha agredit el director de l'institut de Cassà

Se l'acusa d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat a funcionari públic

[ACTUALITZAT 21:18h] Els Mossos d'Esquadra han detingut avui a el padrastre d'una menor que està matriculada a l'Institut de Cassà de la Selva (Gironès), després d'haver agredit al director del centre. L'home, de 38 anys, està acusat d'un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat a funcionari públic.

Els fets han tingut lloc a tres quarts d'onze del matí, moment en que el padrastre ha anat al centre a demanar explicacions sobre un assumpte relacionat amb la seva filla que hi estudia.

Per causes que encara s'estan investigant, l'home ha ventat una bufetada al director i aquest ha caigut a terra fruit de l'impacte. A partir d'allà altres professors i membres de l'institut han procedit a alertar als Mossos d'Esquadra que s'hi han personat i detingut a l'agressor. Fonts policials asseguren que la víctima no ha patit lesions de gravetat. El detingut està previst que passi demà a disposició judicial.

A les dotze del migdia, professors i alumnes del centre han fet una concentració per rebutjar la violència i durant la qual han llegit un manifest: "Tota la comunitat educativa de l'institut (professorat, alumnat, famílies i personal d'administració i serveis) volem mostrar la nostra condemna més absoluta davant d'una agressió com aquesta, perquè la violència no hauria de ser el camí per resoldre conflictes".

El text defensa que les institucions educatives vetllen per una educació "per la pau i els valors democràtics": "Malgrat que a vegades en puguem sentir enfadats, frustrats o tristos per situacions del nostre entorn que no hem pogut controlar, no és motiu justificat per actuar de manera violenta".

La comunitat educativa defensa la mediació i "el valor del diàleg" com a "única eina adequada" per arribar a consensos i resoldre conflictes. "La paraula, el llenguatge, ens fan plenament humans", conclou el manifest.

No és el primera agressió a un docent que surt a la llum pública a les comarques gironines. Fa just un any, un alumne de 4t d'ESO de l'institut de Vidreres (Selva) va atacar una professora mentre estaven dins l'aula. Aprofitant que la docent s'havia girat, el menor li va llançar un ganivet. Després, va recollir l'arma del terra, la va apunyalar al coll i també va intentar-ho a la zona de l'abdomen.

A principis d'octubre, el Jutjat de Menors el va condemnar a 2 anys d'internament en règim tancat. La sentència també li imposava passar-se 1 any en llibertat vigilada i li prohibia acostar-se a menys de 400 metres de la víctima durant 5 anys.

El jutjat el condemnava per temptativa d'homicidi en concurs amb un delicte d'atemptat. Li estimava, això sí, una atenuant d'alteració psíquica i una altra de reparació del dany, perquè la família de l'adolescent ja havia consignat 7.000 euros per fer front a la indemnització.

La parella de l'agressor es defensa: ''La meva filla patia bullying"