El jutge deixa en llibertat l'home que va agredir el director de l'institut de Cassà de la Selva

Els Mossos el van detenir divendres per atemptat contra un funcionari públic

El jutge ha deixat en llibertat el padrastre d'una alumna de l'Institut Cassà de la Selva que va agredir el director del centre gironí. Els fets van tenir lloc divendres al matí, quan l'home, de 38 anys, va anar a l'institut i va propinar un cop de puny al director, que segons fonts policials no ha patit lesions greus.

El presumpte agressor va anar al centre a buscar la bossa de la seva fillastra que el dia anterior va ser ingressada al Santa Caterina de Salt després de prendre una sobredosi de pastilles. Els Mossos el van detenir per un delicte d'atemptat a contra un funcionari públic i aquest dissabte ha quedat en llibertat.

Per la seva banda, el professorat i alumnes del centre van fer ahir una concentració per rebutjar la violència i durant la qual van llegir un manifest: "Tota la comunitat educativa de l'institut (professorat, alumnat, famílies i personal d'administració i serveis) volem mostrar la nostra condemna més absoluta davant d'una agressió com aquesta, perquè la violència no hauria de ser el camí per resoldre conflictes".

El text defensava que les institucions educatives vetllen per una educació "per la pau i els valors democràtics": "Malgrat que a vegades en puguem sentir enfadats, frustrats o tristos per situacions del nostre entorn que no hem pogut controlar, no és motiu justificat per actuar de manera violenta".

La mare carrega contra el centre

Jéssica Zacarias, parella de l'agressor i mare de l'alumna, ha sortit al pas de la polèmica acusant a la direcció i professors del centre d’ignorar a la seva filla de 14 anys, que diu ser víctima d’assetjament escolar.

En una intervenció publicada en vídeo a les xarxes, la dona narra com porten temps patint una situació que ha desbocat amb un intent de suïcidi i que, posteriorment, tampoc han rebut el suport de l'institut.