ERC demana a CiU que sigui coherent en el seu posicionament sobre el fracking

Adverteix dels riscos mediambientals, econòmics i de salut que pot provocar a la població

ERC ha demanat a CiU que sigui "coherent" en el seu posicionament sobre el fracking. La portaveu d'ERC a Ripoll, Teresa Jordà, ha anunciat que ERC ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei per demanar que s'apliqui una moratòria a qualsevol concessió de 'fracking' i prohibir aquesta pràctica a tot el territori català.

Jordà ha explicat que fa unes setmanes el Congrés ja va debatre una moció que anava en aquest mateix sentit, i ha recordat que el text no va tirar endavant pels vots en contra de C¡U, el PP i UPyD. Segons Jordà, CiU no respecta el posicionament dels alcaldes convergents del territori, que s'han mostrat completament en contra d'aquesta tècnica d'extracció.

La fractura hidràulica, o 'fracking', és una tècnica d'extracció de gas i petroli del subsòl que consisteix en un sistema de pous de perforació vertical, fins a 5.000 metres de profunditat, des d'on es fan diferents detonacions explosives que provoquen fractures a la roca. Les prospeccions a Riudaura, que poden començar de manera imminent un cop concedit el permís a Teredo Oils Segunda Sucursal, formen part del projecte 'Ripoll', que és el que està més avançat i afecta vuit municipis d'Osona, vuit del Ripollès i set de la Garrotxa.

A banda de la proposició no de llei que ERC ha presentat al Congrés dels Diputats, el partit republicà també ha presentat una proposta de resolució al Parlament en contra del fracking. La diputada d'ERC, Teresa Jordà, ha demanat "un clar posicionament" de tots els partits per tal de donar suport al text. En aquest sentit, ha reclamat a CiU que sigui "coherent" amb el què expressa al territori i que respecti la posició dels seus alcaldes. Jordà ha assegurat que ERC donarà suport a qualsevol mesura que es faci al territori en contra de la fractura hidràulica.