L'Aula d'Hostaleria del Ripollès amplia les seves instal·lacions

Les obres han tingut un cost de 221.000 euros

Deu anys després de la seva posada en funcionament, l'Aula d'Hostaleria del Ripollès ha inaugurat aquest divendres les seves noves instal·lacions, que s'han ampliat i dotat de nova maquinària. Les obres han consistit en ampliar en 60 metres quadrats més l'Aula d'Hostaleria i en l'adequació d'espais i l'adquisició de nova maquinària per tal de complir amb els nous requisits per impartir formació. D'aquesta manera, s'ha pogut obtenir fins a quatre certificats de professionalitat del SOC.

Com a novetat, s'ha fet una zona de bar, una zona freda de pastisseria, una recepció i un magatzem. Les obres han durat dos mesos i mig i han tingut un cost de 221.000 euros, finançats a traves del PUOSC i fons propis.

Actualment a l'Aula hi ha uns 75 alumnes que fan formació reglada i formació ocupacional: dos Cicles Formatius de Grau Mig de Cuina i de Pastisseria i Forneria, conjuntament amb l'Institut Abat Oliba de Ripoll, el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d'auxiliar de cuina i serveis de restauració, un Pla de Transició al Treball (PTT) i diferents cursos. Cada any passen pel centre un centenar d'alumnes.

Des de l'Aula també es dóna suport i assessorament en projectes agroalimentaris i s'ajuda en la promoció de la marca de qualitat Producte del Ripollès. L'Aula té per objectiu convertir-se en un punt de trobada entre productors i restauradors no només de la comarca del Ripollès sinó també del Pirineu de Girona. Vol esdevenir un punt d'intercanvi d'experiències, opinions, de formació i un espai neutre on s'experimenti i s'investigui.