Comença l'enderroc de la masia de Can Burrassó a Girona per fer-hi una sotscomissaria

Guanyem Girona critica les obres i diu que només s'havia anunciat l'enderroc de l'interior

Les obres de reconversió de l'antiga masia de Can Burrassó al barri de Santa Eugènia de Girona per convertir-la en una sotscomissaria de la Policia Municipal han començat. Les màquines retroexcavadores han iniciat l'enderroc de part de l'estructura de la qual només se'n conservarà la façana, tal i com va anunciar el govern municipal l'estiu del 2020 ja que l'edifici havia quedat "obsolet".

La reforma de Can Burrassó costarà 799.000 euros i suposarà remodelar de dalt a baix l'antiga edificació. Dels 372 metres quadrats que suma la masia, 261 –la superfície útil- es destinaran a espais policials. D'aquests, 156 se situaran a la planta baixa, que combinarà dependències reservades als agents (per exemple, els armers) amb l'atenció a la ciutadania.

Hi haurà dues entrades diferenciades i es donarà preeminència al vidre. "Serà molt transparent, també per ajudar a incrementar la sensació de seguretat", assenyalava aleshores l'alcaldessa, Marta Madrenas.

La primera i la segona planta seran exclusivament d'ús policial. A la primera, que suma 81 metres quadrats, hi haurà la zona de vestidors i guixetes (en total, 28), despatxos i el menjador. La segona planta serà una sola sala de 25 metres quadrats, destinada a reunions i on també s'hi faran formacions del cos.

Per la seva banda el regidor d'Urbanisme, Lluís Martí, posava l'accent en què el projecte també ha tingut molt en compte l'eficiència energètica. Així, es vol que el consum de la nova comissaria "sigui gairebé zero" (amb aïllaments, terres radiants, presència de llum natural i plaques fotovoltaiques a la teulada).

Els treballs han de durar un any.

L'oposició en contra

El grup municipal a l'oposició de Guanyem Girona ha lamentat aquesta tarda que les obres consisteixin en l'enderroc parcial de l'edifici. "En el seu moment es va anunciar que es modificaria l'interior, però en cap cas es va parlar de tirar a terra l'exterior", asseguren en una piulada a Twitter on han adjuntat una fotografia dels treballs.

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, també es va mostrar contrariada en el seu dia pels treballs de rehabilitació, mostrant-se queixosa de que només es conservaria la façana. En una nota publicada al seu web l'estiu del 2020 assegurava que "l’edifici, tal com és avui, no pot ser utilitzat per a la funció que va ser pensada i que requeriria ser completament enderrocat a excepció únicament de la façana. L’Ajuntament ha hagut d’encarregar un informe, per valor de 18.000 euros únicament per conèixer o saber tot allò que ha de ser canviat i, després, haurà d’emprendre aquestes reformes que no van ser previstes. És un error greu i insisteixo que Girona necessita una segona comissaria, i no una sotscomissaria, a Santa Eugènia”, va concloure Paneque.