Un acord del PSC de Girona amb el govern municipal desencalla la comissaria de Santa Eugènia

Sílvia Paneque anuncia millores en equipaments esportius i culturals

L'Ajuntament de Girona invertirà 1,7 milions d'euros a la ciutat gràcies a un acord entre el PSC i el govern de JxCat i ERC. L'acord fixa com a prioritari l'inici de les obres de la nova comissaria de la Policia Municipal de Girona projectada al sector oest de la ciutat. Aquest projecte ja s'havia anunciat però no hi havia cap partida que materialitzés l'inici de les obres.

La portaveu del grup socialista ha recordat que hi ha un augment dels fets delictius a la ciutat. Això ha provocat que alguns veïns dels barris de Santa Eugènia i Sant Narcís demanessin un augment d'efectius policials al barri per lluitar contra la sensació d'inseguretat que hi podria haver. Paneque ha remarcat que tots els partits han de treballar "el missatge de tolerància zero a la inseguretat i l'incivisme" i per això és especialment important començar a construir la nova comissaria policial.

Per altra banda, l'acord d'inversions també projecta la substitució de la gespa artificial en els camps de futbol que hi ha a Fontajau i Germans Sàbat. Els acords també plantegen millores en equipaments culturals com ara el Teatre Municipal i l'auditori. Paneque ha remarcat que "la cultura és un dels caràcters definidors" de Girona i per això era important modernitzar aquests dos equipaments.

Part d'aquests 1,7 milions d'euros provenen de 39 projectes que ja estan acabats. Des del PSC han estudiat les partides de diferents inversions executades a la ciutat i han descobert que en algunes d'elles hi havia baixes de licitació i això havia generat romanent. Concretament es tracta d'1,18 milions que havien quedat en reserva per una baixada de costos en l'execució dels projectes.

Aquestes partides estaven vinculades a crèdit i el fet de destinar-ho ara a nous projectes permetrà una millora econòmica en la partida d'interessos que generaven aquests préstecs.

De fet, el PSC ha recriminat al govern local que en anteriors ocasions ja havien advertit que el govern local acumulava 36 milions en romanents i que calia destinar-los a afrontar la crisi econòmica. A més, Paneque ha recriminat una vegada més que el govern local no hagi aprovat cap pressupost per aquest 2021 i funcioni amb els comptes prorrogats. Segons Sílvia Paneque aquesta és una mostra de "final d'etapa" del govern local i de "paràlisi en la gestió municipal".