Girona aprova destinar 800.000 euros per a la construcció de la comissaria de Santa Eugènia

S'ha aprovat amb els vots de l’equip de govern (JxCat i Esquerra), PSC i Cs

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Ple municipal una inversió d’1,7 milions d’euros per a diferents projectes, dels quals 800.000 es destinaran a la nova comissaria de la Policia Municipal de Girona a Santa Eugènia. L’equipament estarà situat a la masia de Can Burrassó, i donarà servei també als barris de Sant Narcís i de Can Gibert del Pla. La modificació de pressupost ha tirat endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat i Esquerra), del PSC i de Cs; i el vot en contra de Guanyem.

“Aquesta obra és una prioritat absoluta per a la ciutat. Tindrà espai per a 28 agents i acollirà una de les unitats del cos. El projecte final és més ambiciós del que s’havia plantejat inicialment, ja que l’objectiu és que la comissaria estigui oberta tots els dies de l’any i que doni la capacitat d’una resposta d’intervenció immediata de la policia a Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís. Per això ens cal aprovar aquesta partida”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas.

A més d’aquesta inversió, s’ha aprovat destinar 25.000 euros a la modificació del projecte del castell de Montjuïc. També s’injectaran 372.000 euros per a la millora del camp de futbol 7 de Germans Sàbat i del camp de futbol de Fontajau. En concret es col·locarà nova gespa artificial en els dos indrets per millorar les condicions dels clubs que fan servir aquests equipaments. El projecte ja està redactat i el següent pas serà licitar les obres.

I, finalment, 560.000 euros es destinaran a millores en dos equipaments culturals. Per una banda, a l’Auditori de Girona es col·locarà una nova il·luminació. I, per l’altra banda, al Teatre Municipal es completarà la instal·lació de maquinària per modernitzar-lo d’una sola tacada.

Una part d’aquests diners provenen de més de 20 projectes que ja s’han acabat i hi ha hagut sobrants econòmics, o bé projectes ja licitats que s’han adjudicat per sota del preu de sortida. També hi ha una part important que són projectes que s’han donat de baixa per diversos motius com, per exemple, perquè no ha sigut possible fer la inversió prevista per motius tècnics, perquè s’han aprovat noves partides que ja inclouen la inversió o bé perquè encara no estan madurs i s’ha decidit aprofitar els diners ara i tornar a generar la partida un cop estiguin definits del tot. Finalment, hi ha un crèdit de 566.000 euros per cobrir la quantitat restant.

“El que presentem avui és el resultat d’una bona gestió, que ha requerit una cirurgia molt fina analitzant partida per partida i projecte per projecte. D’aquesta manera, aprofitem al màxim cada euro per posar-lo al carrer, en obres necessàries per a la ciutat i per a la reactivació econòmica, que repercutiran directament sobre els veïns i veïnes”, ha afirmat la regidora.

Aprovació definitiva de l’ordenança de circulació

D’altra banda, el Ple ha aprovat definitivament la modificació de l'ordenança municipal de circulació de Girona perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin aparcar el seu vehicle en les zones de càrrega i descàrrega si no tenen lloc alternatiu i sense limitació de temps. Aquest canvi permetrà adaptar la normativa municipal a la catalana. El punt ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat i Esquerra) i de Cs; i les abstencions de Guanyem i el PSC.