CiU trenca el pacte amb el PP al Consell Comarcal del Gironès

Pere Vila dóna llibertat als ajuntaments que tinguin el mateix acord per decidir si volen continuar governant junts

El 27 de juliol del 2011 CiU i PP van formar govern al Consell Comarcal del Gironès assegurant que el seu era un pacte "d'estabilitat i fermesa". L'acord dels 16 consellers comarcals de CiU i els 2 del PP va convertir l'alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, en nou president de l'ens. Tot i que CiU podia governar en minoria, van decidir arribar a un acord per tenir prou majoria per tirar endavant totes les decisions.

D'entrada, el pacte va convertir Concepció Veray (PP) en vicepresidenta de l'ens però, quan va ocupar el càrrec com a diputada a Madrid, la va rellevar Cuca Mascort.

Les bones relacions del 2011 entre CiU i PP s'han anat deteriorant i aquest trencament també ha arribat fins al Consell Comarcal del Gironès, que ha decidit seguir els passos de la Diputació de Barcelona i fer cas a la consigna marcada per la direcció de CDC. "Es pren la decisió de trencar el pacte de govern amb el PP perquè és impossible tenir una relació cordial", ha afirmat el president de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, que atribueix la situació a l'oposició frontal dels populars a qüestions fonamentals per al futur de Catalunya.

CiU continuarà governant al Gironès en minoria arribant a acords puntuals amb la resta de partits. "Hem parlat amb ERC però en principi governarem en minoria", ha explicat Vila.

La decisió que CDC ha pres per als ens supramunicipals no té per què afectar els ajuntaments. Pere Vila ha explicat que ha parlat amb els alcaldes de tots els municipis on hi ha pacte CiU-PP i els ha assegurat que la decisió de trencar o no el pacte és exclusivament seva. "Tenim clar que la llibertat dels alcaldes prevaldrà i que és una decisió de caràcter municipal", ha explicat el president gironí de CDC.

A les comarques gironines hi ha municipis importants governats per CiU i el PP com ara Roses, Castell-Platja d'Aro o Torroella de Montgrí.