Els escombriaires de Salt denunciaran l'Ajuntament i l'empresa si contracten algú per recollir la brossa

El comitè de vaga assegura que estan complint amb els serveis mínims

Els escombriaires de Salt (Gironès) denunciaran l'Ajuntament i l'empresa FCC Medio Ambiente si incorporen treballadors de fora per recollir la brossa, tal i com ha anunciat el consistori. Asseguren que no tenen cap informe de Treball que digui que s'estan incomplint els serveis mínims i adverteixen que s'està vulnerant el dret fonamental a fer vaga.

Segons ha pogut confirmar aquest diari, la denúncia seria per la "cessió il•legal de treballadors" i fonts sindicals assenyalen que si és una empresa diferent a FCC qui aporta el personal també la denunciaran. Els treballadors lamenten que la reunió d'aquest divendres no servís per arribar a un acord i carreguen contra "l'enquistament de la patronal" i l'actitud de l'Ajuntament de "negar el conflicte".

"Ens dol que un suposat ajuntament d'esquerres, no qüestioni els guanys i privilegis d'una multinacional, però si s'atreveixi a criminalitzar a uns veien del poble, que tenen com a pecat treballar en la recollida d'escombraries i neteja viaria", remarquen en un comunicat.

El delegat sindical dels treballadors, Xavier Vives, assenyala que estaran atents i documentaran tot el que calgui per provar que treballadors de fora la plantilla de Salt estan fent la feina. D'aquesta manera, assegura Vives, podran presentar la denúncia amb garanties per vulneració de drets fonamentals.