FCC atèn al requeriment de l'Ajuntament de Salt i netejarà avui mateix la ciutat d'escombraries

El consistori ha exigit que es compleixin els serveis mínims

La pressió de l'Ajuntament de Salt (Gironès) ha sorgit efecte i l'empresa del servei de neteja viària i recollida d’escombraries (FCC Medio Ambiente) ha atès el requeriment, començant a netejar els carrers de la ciutat a partir de les 15:30h d'avui.

L'acció s'emmarca davant la petició feta pel consistori aquest matí on reclamava a l'empresa que resolgués els problemes de salut pública derivats de l'incompliment dels serveis mínims per la vaga indefinida iniciada el 25 de desembre.

L'actuació s'engega després que els informes i aclariments dels departaments de Treball i Salut avalessin les denúncies del consistori i s'afirmés que s'estava vulnerant el dret fonamental a la salut pública dels ciutadans.

Durant les properes jornades, restablint els serveis mínims, s'actuarà a l'entorn de totes les illes de contenidors de la ciutat per retirar les fraccions que haurien d'haver estat retirades segons les obligacions decretades pel departament de Treball. Si aquesta acció no s'adequa als serveis mínims, des de l'Ajuntament s'actuarà i ja es disposa del dispositiu per iniciar-lo.

Tot i el fracàs de la tercera jornada de mediació entre les dues parts implicades en el conflicte laboral que ha desembocat en la vaga (concessionària i treballadors), des de l'Ajuntament les insten a seure la taula i no aixecar-se fins arribar a un acord, amb "propostes justes i assumibles per a tothom".