Aquests són els restaurants guardonats amb les estrelles Michelin 2022

Cap restaurant gironí ha entrat a la llista de novetats

[ACTUALITZAT 22:22h] El Palau de les Arts de València ha acollit aquesta nit l'entrega de les Estrelles Michelin presentat per Ana Millán on la novetat pel que fa als restaurants gironins és que cap ha entrat a la llista de noves incorporacions en les categories d'una, dues o tres estrelles, tot i que la màxima distinció enguany tampoc ha registrat noves entrades i manté els 11 de l'any passat.

L'única novetat pel que fa a guardons resta en la categoria a l'estrella verda de gastronomia sostenible, on El Celler de Can Roca de Girona ha entrat per primera vegada. En total, la selecció del 2022 de la guia vermella inclou 1.362 restaurants a Espanya, Portugal i Andorra, entre els quals hi ha 11 establiments amb tres estrelles, 40 amb dues, 211 amb una i 284 Bib Gourmand.

Com a novetats, a més de l'Atempo, Michelin ha donat a 26 nous establiments la seva primera estrella. Es tracta dels restaurants Alejandro Serrano (Miranda de Ebro), Arrels (Sagunt), Atalaya (Alcossebre), Auga e Sal (Santiago de Compostela), Ayalga (Ribadesella), Cañabota (Sevilla), Casona del Judío (Santander), Coto de Quevedo (Torre de Juan Abad), Deessa (Madrid), El Rincón de Juan Carlos (Tenerife), El Serbal (Santander), Fierro (València), Garena (Dima), Kaido Sushi Bar (València), La Gaia (Eivissa), Lera (Castroverde de Campos), Lienzo (València), Ment by Óscar Calleja (Salamanca), Nintai (Marbella), Nub (Tenerife), Nublo (Haro), Peix & Brases (Dènia), Poemas de Hermanos Padrón (Gran Canaria), Quimbaya (Madrid), Versátil (Zarza de Granadilla) i Zaranda (Palma). El restaurant d'Andorra l'Ibaya (a Soldeu) també ha aconseguit la primera.

Llista dels restaurants gironins

Pel que fa als establiments de la província de Girona amb guardó han quedat distribuïts de la següent manera. En tres estrelles es manté El Celler de Can Roca de Girona com a únic en aquesta categoria. Amb dues estrelles repeteixen el Bo.Tic de Corçà, Les Cols d'Olot i el Miramar de Llançà. Finalment, amb una estrella repeteixen també tots els de l'any passat; Ca l'Enric de la Vall de Bianya, Castell de Peralada, Els Tinars de Llagostera, Emporium de Castelló d'Empúries, L'Aliança 1919 d'Anglès, La Cuina de Can Simón de Tossa de Mar, La Fonda Xesc de Gombrèn, la Massana de Girona i Les Magnòlies d'Arbúcies. Amb tot, perden l'estrella que tenien l'Hotel Casamar de Llafranc i Ca l'Arpa de Banyoles que va tancar portes aquest estiu.

Vuit nous restaurants amb estrella Verda

Per segon any, la guia vermella ha concedit les conegudes com a estrelles verdes a restaurants que destaquen per al seu compromís amb la gastronomia sostenible, combinat amb una identitat culinària. Entre els que l'han rebut hi ha El Celler de Can Roca, així com el Maca de Castro (Mallorca), el Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), Coque (Madrid), Finca Alfoliz (Aljaraque) i Lera (Castroverde de Campos). Ja hi ha 29 restaurants que tenen aquesta distinció.

Com a novetat de l'edició del 2022, Michelin ha impulsat dos nous premis especials per fomentar els joves talents i la transferència de coneixements. El Premi al Cuiner Jove ha distingit el jove xef Mario Cachinero del restaurant Skina (Marbella), que té dues estrelles Michelin. Quant a la distinció al Xef Mentor l'ha rebut Martín Berasategui, el xef donostiarra que capitaneja el restaurant amb tres estrellas a Lasarte-Oriaç.