Giraut avala que Torramadé continuï a dins de la Diputació

El futur president es fixa com a objectiu immediat "normalitzar el trasbals polític" que ha viscut la institució

L'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, assegura que per a ell és "un honor" convertir-se en el nou president de la Diputació de Girona i que la seva primera missió tan bon punt l'investeixin serà treballar per "normalitzar la situació" a la institució. Giraut ha admès que el govern de la Diputació ha viscut dos mesos de "trasbals" com a conseqüència de les afer de les denúncies creuades per suposat assetjament sexual i extorsió que ha esquitxat l'anterior president, Jaume Torramadé.

"L'objectiu prioritari és estabilitzar la institució i estic convençut que ho aconseguirem molt ràpidament", ha afirmat el futur president un dia després que Torramadé presentés la serva renúncia al càrrec. Giraut ha assegurat que el dia a dia de la Diputació ha funcionat "amb normalitat" tot i tenir un president accidental durant un mes i mig però considera que la imatge pública de la corporació ha viscut una època agitada i que cal posar-hi pau.

Torramadé ha renunciat a la presidència de la Diputació però no a la seva acta de diputat. Després que el ple ordinari de dimarts accepti la seva renúncia i l'extraordinari proclami nou president Joan Giraut, Torramadé continuarà com a diputat ras de l'equip de govern. "Jo entenc que no suposarà cap incidència negativa per a la Diputació perquè la situació ja s'haurà normalitzat", ha opinat Giraut que avala la decisió de Torramadé.

"Hem de ser respectuosos amb les denúncies a nivell judicial", ha instat Giraut que detalla que en un altre nivell, el personal, entén i comprèn "la situació traumàtica que viu Torramadé". A més, també ha recordat que hi ha una comissió d'investigació oberta dins la mateixa Diputació per esclarir si hi ha hagut algun tipus de malversació de diners públics durant la gestió de Torramadé.

Tot i això, ha recordat que Torramadé va "perdre la confiança" tant de l'equip de govern com del partit que comparteixen -UDC- quan va intentar tornar a la presidència de la Diputació per sorpresa i sense avís previ en el ple de pressupostos. "Va ocasionar que la confiança en ell del grup de CiU a la Diputació i el comitè executiu d'UDC quedés molt malmesa", ha explicat Giraut.

Satisfacció per a l'ego polític

Joan Giraut ha detallat que ser president de la Diputació de Girona és "un gran honor" i un càrrec que "complau enormement" el seu "ego polític". "Més enllà d'això, sóc conscient de la responsabilitat i el repte que agafo en relació a la institució i per la confiança que han dipositat en mi els meus companys de partit", ha afirmat Giraut que assegura que ha rebut tot el suport dels diputats de l'equip de govern.

Giraut, que també és alcalde de Platja d'Aro, no creu que la seva nova responsabilitat tingui una repercussió negativa en l'alcaldia. "La tasca a l'ajuntament podrà continuar exactament igual i la Diputació és una nova passió en el transcurs de la meva vida política", ha assegurat.

En el ple d'investidura de Jaume Torramadé, l'aposta de l'equip de govern va rebre el suport dels dos grups de l'oposició, PSC i ERC. Giraut ha assegurat que encara no sap si també l'investiran per àmplia majoria però avança que li agradaria que fos així.