Torramadé presenta la renúncia a la presidència de la Diputació de Girona

En un comunicat, reitera la seva innocència i assegura que és víctima d'una "injustícia"

La dimissió de Jaume Torramadé com a president de la Diputació de Girona ja és una realitat. Aquest dimecres a les 8 del matí Torramadé ha presentat la renúncia personalment al registre de la Diputació i ho ha fet públic a través d'un comunicat en el qual exposa els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió.

D'entrada, Torramadé deixa clar que sent "indignació" perquè ha estat víctima d'una "injustícia". L'alcalde de Salt assegura que li han imputat "falses acusacions" i que ha decidit apartar-se definitivament del càrrec perquè es deixi d'utilitzar el seu nom "per fer mal" al seu entorn. "No estic disposat a continuar observant com s'utilitza la meva persona per fer mal a la institució, al partit, als meus amics i companys i sobretot a la meva família", ha ressaltat Torramadé.

Jaume Torramadé manifesta que deixa la presidència per evitar "afectar la imatge" de la Diputació de Girona, una institució a la qual ha estat vinculat durant molts anys i per la que, diu, sent una "gran estima".

"Ho he fet perquè és evident que la situació no pot seguir així indefinidament", ha afirmat Torramadé. De fet, no ocupa el càrrec de president des del 10 de desembre quan va decidir apartar-se temporalment de forma voluntària per evitar que la "pressió mediàtica" provocada per l'afer de les denúncies creuades per extorsió i assetjament sexual amb Amador esquitxés la corporació. Vuit dies després va intentar tornar però els seus mateixos socis de govern li ho van impedir.

"Sóc una persona acostumada a fer i treballar, a crear, a construir, a donar respostes efectives... i no a deixar que passi el temps sense poder actuar", ressalta Torramadé en el comunicat. Si tot va segons el previst, Torramadé deixarà la presidència però continuarà com a diputat en l'equip de govern. Segons ressalta, la seva decisió també busca que la Diputació pugui recuperar la normalitat i "desenvolupar les seves funcions" d'ajuda als municipis.

"També sóc conscient que en una institució on no hi ha elecció directe, és bàsica la confiança i el suport dels companys que t'han escollit per al càrrec de president", exposa Torramadé. És precisament aquest suport el que va perdre quan va intentar presidir el ple de pressupostos sense haver avisat prèviament del seu retorn.

Torramadé assegura que durant les darreres setmanes ha viscut "una lamentable i estranya situació" perquè, diu, hi ha hagut "persones i mitjans" disposats "a fer molt mal" a la seva reputació i a la seva imatge. Per això, assegura que no té "en absolut, cap mena de responsabilitat, ni civil, ni penal, ni política, en cap de les falses acusacions que directament o de forma indirecta s'han fet". "No tinc res a amagar, i no tinc res del que avergonyir-me. Ben al contrari, avui em sento absolutament orgullós d'haver actuat, sempre i en tot moment, en interès dels municipis de Girona", afirma Torramadé.

Finalment, Torramadé detalla que està "convençut" que "ben aviat es resoldran i aclariran totes les acusacions formulades contra ell. "Llavors, tots els que les han fet, s'hauran de disculpar, i tots els mitjans ho hauran d'aclarir", detalla. A més, ressalta que es reserva el seu dret a emprendre les accions legals que consideri oportunes contra "aquells que s'han dedicat a difamar sense proves, sense fets".

"M'aparto, doncs, de la Presidència, amb la voluntat de protegir una institució que estimo i aprecio, i per la qual he treballat molt. Desitjo tota la sort i tot l'encert al nou President, que comptarà, sempre, amb el meu suport i respecte", conclou Torramadé.

Amb la renúncia sobre la taula, l'equip de govern de la Diputació de Girona ja pot convocar el ple extraordinari que ja hi havia previst per dimarts vinent, després del ple ordinari. Serà llavors quan es passarà compte de la renúncia de Torramadé i es farà efectiu el nomenament de l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, com a nou president.

Paral·lelament, dimarts al matí hi haurà la comissió d'investigació que ha obert la mateixa Diputació de Girona per esclarir si Torramadé ha tingut la intenció de malversar amb fons públics i si realment es va plantejar la possibilitat de pagar 50.000 euros a Amador que sortirien de les arques de la mateixa Diputació.

En el moment en què va saltar a la llum l'escàndol en el qual s'ha vist involucrat, Torramadé també era president de la intercomarcal d'UDC a les comarques gironines fins que el mateix partit va decidir destituir-lo.