Miquel Noguer: 'Hem de recuperar la normalitat a la Diputació'

El president accidental de la corporació està convençut que no s'han malbaratat diners públics

Després d'una "etapa convulsa" amb una presidència accidental que ha durat un mes i mig, l'equip de govern de CiU a la Diputació de Girona vol recuperar la normalitat tan aviat com sigui possible. El president accidental, Miquel Noguer, ha admès que han viscut un període complicat que ja comença a arribar al final. "El que volem ara és tornar a la normalitat amb un president amb plenes funcions", ha afirmat Noguer després que el fins ara president, Jaume Torramadé, hagi presentat la renúncia al càrrec.

"Ha estat una etapa curta però més convulsa del normal, volem que la Diputació sigui coneguda pel que fa no per les coses que hi passen fora de la gestió", ha afirmat Noguer. Com a president accidental, Noguer comunicarà demà a la Junta de Portaveus la decisió de Jaume Torramadé i proposarà que acceptin la seva renúncia en el ple ordinari convocat per dimarts vinent. Alhora, convocarà un ple extraordinari pel mateix dimarts que servirà per nomenar el nou president. Si tot segueix el guió previst, l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut (UDC), serà el substitut de Torramadé.

Noguer ha detallat que durant el temps que ha estat president accidental ha intentat que la Diputació de Girona "no notés" que faltava el president i que seguís el seu dia a dia amb normalitat. "No s'ha deixat de fer res del que s'havia de fer", ha assegurat. Amb tot, però, ha expressat que ja té ganes d'acabar amb aquest període de transició, que la Diputació tingui nou president i tornar al seu càrrec de vicepresident.

Respecte absolut

El president accidental no ha volgut entrar a valorar el contingut del comunicat que Jaume Torramadé ha fet públic aquest dimecres després de presentar personalment la renúncia al registre de la Diputació de Girona a les 8 del matí. Miquel Noguer ha demanat "respecte absolut" per la decisió de Torramadé i ha assegurat que "no ha estat fàcil per a ell" prendre-la.

"Ell mateix diu que pren aquesta decisió per no fer mal a una institució que estima i per protegir la seva família i a ell mateix", ha explicat Noguer. Jaume Torramadé continuarà com a diputat, una decisió que Noguer no troba desencertada. "L'acta de diputat és de cadascú i cadascú fa el que creu oportú", ha afirmat Noguer que recorda que Torramadé "fa molt anys" que està vinculat a la Diputació de Girona.

Comissió d'investigació

Paral·lelament a la dimissió de Torramadé i a l'elecció del nou president, també hi haurà una comissió d'investigació per esbrinar si es van utilitzar de forma fraudulenta diners públics. Un dels casos a dirimir és si es va plantejar a l'assessora Minerva Amador donar-li 50.000 euros a canvi de no denunciar Torramadé per assetjament sexual.

Miquel Noguer -que serà president de la comissió- ha assegurat que es farà tal com està previst i que s'arribarà fins al final per saber si s'han malversat fons públics. Tot i això, ha assegurat que està convençut que no hi ha hagut malversació i que tots els euros "s'han gastat en el que estava previst".

L'oposició vol transparència

La portaveu del grup del PSC a la Diputació de Girona, Pia Bosch, creu que la corporació ha viscut en situació d'excepcionalitat massa temps i també aposta per fer el relleu i tornar a la normalitat. Els socialistes -principal grup a l'oposició- estan especialment interessats en arribar fins al final per esclarir si hi ha hagut intenció de malversar fons públics.

A banda de participar en la comissió d'investigació, Bosch ha anunciat que presentaran propostes concretes perquè la gestió de la Diputació de Girona sigui més transparent i se sàpiga a què es destinen les partides.

Pel que fa la decisió de Torramadé de continuar com a diputat, Pia Bosch creu que és una decisió personal i del partit i des del PSC no entraran a valorar-ho. Tampoc han decidit encara si donaran suport al nomenament de Joan Giraut perquè oficialment encara no els han comunicat que sigui el candidat però ha recordat que ja van votar a favor en la investidura de Jaume Torramadé.