Els Mossos van trigar deu hores en desallotjar els anti-MAT acampats al bosc de Sant Hilari

El Col·legi de Periodistes de Girona ha denunciat l'actitud dels agents autonòmics que han impedit als mitjans accedir al bosc

  • Els ocupants del bosc havien fet construccions sota terra © ACN
    Els ocupants del bosc havien fet construccions sota terra © ACN
  • Imatge del campament instal·lat pels anti-MAT © ACN
    Imatge del campament instal·lat pels anti-MAT © ACN
El desallotjament de la desena de joves que protestaven contra la MAT va acabar prop de les cinc de la tarda, després que antiavalots i especialistes dels mossos d'esquadra despengessin els antiMAT que hi havia als arbres. L'operació que ha dut a terme el cos policial va començar a les sis del matí i va requerir la presència d'especialistes i màquines per poder accedir i despenjar els joves. Els Mossos d'Esquadra van mantir tallat l'accés a la zona de l'operació durant les hores que ha durat el desallotjament. Segons fonts policials, la operació ha acabat amb desenes de joves identificats i cap detingut.  

El campament on els antiMAT vivien des de l'octubre passat estava preparat per resistir passivament al desallotjament. Els joves havien construït estructures sota terra amb tubs de plàstic per poder respirar durant les hores que durés el desallotjament. També havien ideat un sistema de cordes que unia totes les cabanes que hi havia sobre els arbres per poder-se comunicar. Quan han arribat els dispositius dels mossos d'esquadra, alguns dels protestants estaven encadenats a bidons i lligats de les cordes que unien les cabanes.  

Malestar en els veïns

Alguns veïns i propietaris afectats per la construcció de torres de la MAT a la zona on hi havia el campament han manifestat malestar per l'operació que els mossos han dut a terme al llarg del dia. 'No ens deixaven passar pels nostres camins i els boscos estaven plens de policies', ha comentat Jordi Pallejà, ramader i propietari d'una part dels boscos. Pallejà ha declarat que veïns de la zona havien detectat dispars de pilotes de goma i que alguns operaris elèctrics que hi havia a la zona ho han confirmat.'Estem espantats perquè alguns veïns han dit que han sentit trets', ha explicat Jordi Pallejà.

Malestar al Col·legi de Periodistes

La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes ha rebut aquest matí diverses queixes pels impediments que els Mossos d’Esquadra han posat als mitjans de comunicació per poder accedir a la zona on es feia el desallotjament del grup de joves que ocupaven des del mes d’octubre passat el bosc de Sant Hilari.

Segons el Col·legi, els agents han impedit als professionals de la comunicació –inclosos fotògrafs i càmeres- apropar-se al bosc on estaven acampats els joves, i els han obligat a quedar-se a una distància de més de dos quilòmetres del lloc. Des del Col·legi s’ha fet arribar als Mossos d’Esquadra el malestar per aquesta actuació, que ha impossibilitat als periodistes desenvolupar la seva feina informativa amb llibertat.