Carod promet una 'solució immediata' a les treballadores de la neteja que han quedat a l'atur

El vicepresident ha afirmat que hi haurà reunió els propers dies per desencallar la situació

L'acampada que des de fa més de dues setmanes duen a terme treballadores de la neteja i membres de CCOO a punt ha estat de deslluir la flamant inauguració del nou edifici de la Generalitat, amb una inversió de més de 34 MEUR. Prop d'un centenar de persones s'han manifestat davant l'edifici –que ha inaugurat aquest dimecres el president de la Generalitat, José Montilla- per protestar perquè algunes treballadores han quedat sense feina amb el trasllat al nou edifici.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha reunit amb tres representants sindicals per tractar el tema i intentar trobar una solució per tal que no continuïn les accions de protesta a les portes de la Generalitat.

El Govern ha optat per contractar els serveis de neteja del nou edifici a una empresa amb treballadors discapacitats que, per llei, només pot tenir un 30% de personal en plantilla que no pateixi cap disminució. Per això, ha estat impossible que aquesta nova empresa absorbeixi totes les dones que, fins ara, netejaven els diferents edificis que els departaments del Govern tenien repartits per la ciutat.

Aquesta situació ha dut els sindicats a acampar a les portes del nou edifici per demanar que aquestes treballadores tinguin feina a la nova seu. Davant d'aquesta petició, el vicepresident ha defensat la idea del Govern de contractar persones discapacitades perquè 'tenen enormes dificultats d'incorporar-se al mercat regular de treball'.

Ara bé, Carod ha assegura que es trobarà una 'solució immediata' (sense concretar res més) per a aquestes dones en una reunió que s'ha de celebrar en els propers dies a Barcelona. 'No podem concretar res més però buscarem fórmules perquè aquestes dones que han quedat sense feina s'incorporin al treball que feien fins ara', ha indicat.

Els sindicats mantenen però l'acampada reivindicativa fins que se signi un acord formalment.