Personal de neteja acampa davant la seu del Govern a Girona perquè s'han quedat sense feina

Els treballadors han perdut els seus llocs de treball després del trasllat de tots els departaments la nova seu

El trasllat al nou edifici de la Generalitat, l'antic hospital Santa Caterina, ha deixat una cinquantena de dones de la neteja sense feina, segons denuncien els sindicats. Enlloc de subrogar els contractes, CCOO assegura que el Govern ha fet un nou concurs per adjudicar totes les tasques de neteja a una empresa que treballa amb persones amb disminució física i/o sensorial. 'No es tracta d'una mesura social sinó econòmica perquè aquests treballadors els surten més barats', ha manifestat Vives, que assenyala que la contractació en aquests casos és un 30% més barata del què estipula el conveni i que, a més, la Generalitat percep bonificacions per a la contractació de persones disminuïdes.

A més, Vives explica que, tot i que les treballadores han rebut un document on se'ls informa que poden subrogar el seu contracte amb la nova empresa, no poden treballar al nou edifici. Es dóna el fet que una empresa que treballa amb persones amb disminució només pot tenir en plantilla un 30% de personal que no en pateixi. Per tant, segons assenyala el representant sindical, no hi ha lloc per totes les treballadores.

Tancada frustrada a Treball

Per mostrar el seu rebuig a la mesura, aquest migdia una vintena de treballadores de la neteja s'han dirigit als serveis territorials de Treball amb la voluntat de tancar-se a l'edifici fins que es trobi una sortida a la seva situació. A Treball però els han comunicat que s'estava fent el trasllat i que no es podien quedar en aquestes dependències. Quasi tres hores més tard, i sota l'atenta mirada de Mossos d'Esquadra de paisà, els treballadors han marxat direcció a la nova seu del Govern.

Allà han inflat matalassos i han desplegat pancartes mentre els representants sindicals han mantingut una reunió amb el delegat del Govern, Jordi Martinoy. Aquest ha defensat que la Generalitat no es pot fer càrrec d'uns contractes que són d'empreses terceres. 'No podem traslladar de manera sistemàtica les empreses grans i petites que prestaven tot tipus de serveis a la vintena de seus que el Govern ha tingut fins ara', ha manifestat Martinoy.

No obstant això, el delegat ha reconegut que, si necessiten contractar més personal de neteja, tractaran de 'manera prioritària' les treballadores que ara s'han quedat sense feina a causa del trasllat d'edifici. La concentració de protesta però continua i la voluntat de les treballadores és passar la nit en tendes de campanya davant l'edifici de la Generalitat.