Jutgen sis empleats de la neteja acampats a la seu del Govern a Girona per desobeir la Policia Local

Una cinquantena de treballadors i representants sindicals han acompanyat als acusats

Des de fa una setmana, un grup d'empleats ha optat per situar matalassos a les portes de la nova seu de la Generalitat a Girona i passar-hi tant el dia com la nit. Denuncien que el trasllat al nou edifici ha deixat una cinquantena de dones de la neteja sense feina quan el que hauria d'haver fet el Govern és subrogar els seus contractes a la nova empresa guanyadora del concurs. La mesura de pressió que han decidit tirar endavant les treballadores ha acabat aquest dimecres als Jutjats de Girona.

A l'inici de la mobilització els treballadors van plantar una tenda de campanya enmig del carrer, un fet que va en contra de l'ordenança municipal i que comporta una multa econòmica. Per aquest motiu, agents de la Policia Local van sancionar el sis treballadors que hi havia en aquell moment i els hi van dir que havien de deixar d'acampar a la via pública. 'No és una acampada, és una concentració permanent', ha matisat el secretari general d'Activitats Diverses de CCOO a les comarques gironines, Xavier Vives, que matisa que quan van rebre l'ordre dels agents van optar per treure la tenda de campanya. Tot i això, els van denunciar per una falta de desobediència als agents de l'autoritat.

Durant la vista, que s'ha fet aquest dimecres, tant els treballadors com els agents de la Policia Local han coincidit en que, efectivament, van desmuntar la tenda de campanya quan els hi van reclamar tot i que no van abandonar la mobilització. Després de sentir les declaracions el fiscal ha demanat l'absolució per als sis acusats i el cas ha quedat vist per a sentència. El fiscal també ha remarcat que els empleats ja han estat sancionats per la via administrativa i que si els condemnessin per la falta haurien pagat dues vegades pel mateix fet.

Xavier Vives ha afirmat que no abandonaran les reivindicacions i que han acordat continuar amb la concentració a les portes de la seu del Govern fins que el delegat, Jordi Martinoy, es reuneixi amb ells i aporti solucions. 'Sinó, reclamem que dimiteixi', ha conclòs Vives.