Rajoy posa la xarxa ferroviària com exemple d'unió dels territoris

El president assegura que només les "vies d'enteniment que ens apropen" poden "fer-nos arribar més lluny" durant la inauguració del TAV

Durant el seu parlament d'inauguració a l'estació del TAV de Girona, Rajoy ha destacat que el TAV vol "abolir distàncies i unir territoris per apropar persones" i que el govern espanyol, amb gran part de fons europeus, hi ha destinat 3.700 milions d'euros, en "un escenari pressupostari tan advers".

Rajoy ha apuntat que Catalunya és la primera comunitat de l'Estat en tenir connectades totes les seves capitals de província, "a més d'integrades en la xarxa estatal i europea". El president ha atribuït aquest projecte al "paradigma d'innovació" que en termes d'enginyeria de l'obra i a les seves implicacions de futur, ja que és la primera connexió transfronterera en ample internacional.

El president espanyol ha recordat que la línia Barcelona-Girona-Figueres forma part del Corredor Mediterrani i ha reafirmat el compromís del govern de l'Estat de completar el tram d'alta velocitat entre la capital catalana i València en el 2015. Actualment, la línia convencional entre la segona i la tercera ciutats de l'Estat encara conserva trams de via única.