Santi Vila s'acomiada de l'alcaldia de Figueres

El convergent ha renunciat avui al càrrec i el 4 de gener Marta Felip es convertirà en la primera alcaldessa de la ciutat

Santi Vila i Marta Felip han comparegut aquest dissabte rodejats de regidors tant de l'equip de govern com de l'oposició. Vila ha començat explicant que precisament aquets dissabte ha signat la renúncia al càrrec que passarà pel pròxim ple extraordinari del 4 de gener. Llavors sí que serà oficial que Santi Vila deixa de ser l'alcalde de Figueres i pren el relleu la fins ara número 2 Marta Felip.

Vila ha admès que està "emocionat" i que li sap greu deixar Figueres perquè és la ciutat que li ha "donat tot". "He intentat correspondre la ciutat amb tota l'entrega, tota la dedicació i tot l'amor", ha afirmat Vila que diu que aquesta entrega és l'única fórmula de gestió pública que ell entén.

Tot i que assegura que afronta el nou repte al capdavant de la conselleria de Territori i Sostenbilitat amb il·lusió, no ha amagat que marxa de Figueres amb la sensació que encara li quedaven moltes coses per fer. De fet, Vila té un projecte definit de ciutat a deu anys vist i just havia passat l'equador dels cinc anys. "El projecte el deixo incomplet i em sap greu, però és un orgull com a patriota que el president et cridi a formar Govern", ha afirmat Vila que tot i que el seu nom estava a les quinieles des d'abans de les eleccions ha assegurat que no va saber que seria conseller fins el dia de Sant Esteve.

Vila passa el relleu a Marta Felip, que es convertirà en la primera alcaldessa de Figueres. L'encara alcalde espera que la votació de Felip com a alcaldessa no només rebi els vots dels regidors de l'equip de govern (de CiU que governa amb majoria absoluta a Figueres) sinó també alguns de l'oposició. "És un projecte transversal, de valor, no de partit", ha afirmat Vila.

Marta Felip ha agraït la confiança a Vila i ha assegurat que demostrarà als figuerencs que serà una bona alcaldessa "deixant-hi la pell". Felip ja ha avançat que no intentarà "imitar" a Vila però sí que recollirà el seu llegat i aprendrà de les seves virtuts aportant-hi un toc personal al govern de la ciutat.

Com a consell, Santi Vila li ha dit que sigui molt propera als veïns i que no es deixi atrapar per un despatx ni per la maquinària interna del partit. "No estiguis tot el dia en reunions i trepitjar carrer", ha aconsellat. Amb la marxa de Santi Vila entra Mar Casas com a nova regidora de CiU a Figueres.