Santi Vila, un perfil social, dialogant i municipalista

L'alcalde de Figueres és un dels valors creixents dins de CDC i està considerat un polític moderat

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, està considerat un polític moderat, liberal, però amb una sensibilitat social i territorial. Vila s'ha fet destacar dins de CiU pel seu perfil dialogant i compromès amb el catalanisme.

Ara bé, Vila no amaga, si les té, discrepàncies amb polítiques que puguin malmetre serveis socials. Fa unes setmanes només, i en el seu paper de president de la Fundació Salut Empordà, Vila no va dubtar a criticar la privatització de la gestió del CAP de l'Escala (Alt Empordà), impulsada pel Govern de CiU.

Precisament aquest caràcter frontissa ha estat un dels valors que l'ha fet apropar-se cada cop més a l'entorn directe del president Artur Mas. Tot i que no havia destacat mai dins de CDC per tenir un perfil independentista clar, sinó tot el contrari, el passat Onze de Setembre va ser un dels alcaldes que va posar a disposició dels ciutadans autobusos per assistir a la manifestació de la Diada per demanar un estat propi per Catalunya.

Nascut el 1973, Santi Vila ha realitzat els seus estudis primaris i secundaris a l'escola La Salle de Figueres. Després de cursar el COU a l'IES Alexandre Deulofeu va iniciar la carrera de Lletres a la Universitat de Girona. Llicenciat el 1995, posteriorment va dur a terme els cursos de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la UdG.