Santi Vila sona com a possible nou conseller al govern d'Artur Mas

Si es donés el cas el convergent hauria de deixar l'alcaldia de Figueres

CiU de Girona segueix pressionant perquè Santi Vila pugui entrar a formar part del nou govern d'Artur Mas com a possible conseller. En el transcurs del sopar de la federació que va tenir lloc ahir a la nit a Figueres (Alt Empordà), el president de CDC a Girona, Pere Vila, s'hi va mostrar favorable al dir que "espero que la gent de dalt que mana ens ajudi a que Girona tingui un representant al govern i si pot ser, l'ocupi Santi Vila".

El batlle de Figueres es va referir a aquesta possibilitat posteriorment a la seva intervenció bromejant sobre una sortida de l'alcaldia. En el suposat cas que Vila fos escollit conseller es veuria amb l'obligació d'abandonar l'Ajuntament de Figueres abans d'esgotar el seu mandat. "Tinc la il·lusió de fer molts discursos com el d'avui però, suposant que aquesta fos l'última vegada, oi que m'hi deixeu esplaiar?", va bromejar el convergent. Tanmateix li va restar importància al explicar que la seva sortida no suposarà la fi al projecte que va iniciar fa sis anys, ja que aquest "és compartit per un grup de regidors i comptà amb la complicitat dels ciutadans", va reblar.

En aquest sentit, va explicar que "jo estic molt a gust a Figueres però també estic a disposició del país i faré el que hagi de fer (...) i més enllà de la funció que tingui sempre estaré en deute amb aquesta ciutat. Amb tot Vila també va fer referència a l'arribada del TAV que connectarà Figueres amb Barcelona a partir del 8 de gener i va explicar que "serà ben plausible anar a treballar a Barcelona (...) i agafar cada dia el tren, com potser em tocarà fer a mi", va rematar entre rialles.

En cas de ser escollit conseller i abandonar l'alcaldia la millor situada per a substituir-lo és la primera tinent d'alcalde, Marta Felip.
 

Vídeo: Tramuntana.TV