ERC i PSC faran fora CiU de l'alcaldia de Riells i Viabrea

El fins ara alcalde, Josep Manel Tarrida, insinua que hi pot haver "coses a amagar" darrere les desavinences sobre del POUM

Si tot va segons el previst, la setmana vinent Josep Manel Tarrida deixarà de ser alcalde de Riells i Viabrea. Des de l'any 2011 CiU ha estat governant gràcies a un pacte de govern amb el regidor del PSC i els dos regidors d'Entesa per Riells. Segons Tarrida, el que ha provocat el trencament del pacte de govern han estat desavinences provocades pel Pla General elaborat en l'anterior mandat pels PSC i ERC, que eren socis de govern.

L'encara alcalde ha recordat que va ser la Comissió d'Urbanisme de Catalunya qui va tombar el POUM per considerar que preveia un creixement desaforat per a una població petita com és Riells i Viabrea. Tarrida no ha amagat que CiU mai ha defensat aquesta planejament, no només perquè permet construir massa pisos sinó també perquè, segons ell, elimina la possibilitat d'instal·lar zona comercial i, alhora, bloqueja les possibilitats de creixement de les empreses que hi ha en sòl industrial al municipi.

L'alcalde ha detallat que les friccions amb el regidor del PSC van començar quan CiU va voler explicar a la població el contingut del POUM abans de dur-lo a Urbanisme. "Era un punt inclòs en el pacte de govern que vam signar davant notari, no entenem per què el regidor socialista es va començar a posar nerviós", ha indicat l'alcalde que creu que és una actitud que ha fet aixecar sospites entre els veïns. "Molta gent em pregunta què hi ha darrere del POUM perquè estiguem així", ha explicat Tarrida.

Sigui com sigui, Tarrida ha assegurat que des de l'oposició s'encarregarà de "seguir de prop" els moviments del nou equip de govern.

Josep Manel Tarrida ha assegurat que quan va accedir a l'alcaldia el 2011 es va trobar un ajuntament "que econòmicament estava en fallida tècnica" i un municipi "socialment destrossat" per la manca de recolzament municipal. "Tinc la consciència molt tranquil·la i me'n vaig amb la feina feta", ha afirmat Tarrida que ha assegurat que la seva gestió ha permès passar de gairebé 4,5 MEUR en deutes a 2 MEUR justos en només un any.

"Vam haver d'aturar inversions i obres perquè no hi havia diners, durant els primers mesos només podíem pagar les nòmines i ara, gràcies a una gestió responsable, els números tornen a quadrar", ha afirmat Tarrida que també assegura que estarà amatent, des de l'oposició, a com gestiona l'economia local el nou equip de govern.

La candidatura més votada en les eleccions del 2011 a Riells i Viabrea va ser la d'ERC, que va aconseguir 5 regidors, seguida per la de CiU amb 3, Entesa per Riells amb 2 i, finalment, el PSC amb 1. Segons Tarrida, les desavinences personals entre ERC i el regidor del PSC va ser el que va fer que els dos partits minoritaris decidissin donar suport a l'opció del cap de llista de CiU per governar la població. "Em van dir que confiaven en mi com a gestor i vaig acceptar, però després dels resultats estava convençut que estaria a l'oposició", ha recordat Tarrida.
  • Tarrida creu que el POUM ha provocat el trencament del pacte de govern © ACN